Supercell pysyy 2 miljardin kerhossa

Supercellin liikevaihto oli viime vuonna 2,1 miljardia euroa, ilmoittaa Supercell.

Liikevaihto on samaa luokkaa kuin toissa vuonna ilmoitettu. Toimitusjohtaja Ilkka Paananen sanoi tuloksen olleen yhtiön historian paras. Supercell ei kerro suoraan liikevoittoaan, mutta käyttökatteeksi ilmoitetaan 917 miljoonaa euroa. Käyttökate sisältää liikevoiton lisäksi mahdolliset poistot ja arvonalennukset.

Supercelliä ei voi enää pitää yhden hitin ihmeenä, sillä pelejä on julkaistu neljä. Markkina-analyysifirmojen listauksissa Supercellin uusin peli, Clash Royale, nousi viime vuonna myös yhtiön tuottavimmaksi. Menestyksen salaisuudeksi mainittiin uudenlainen markkinointi. Mainostilan ostamisen sijaan Supercell panosti niin sanottuun live opsiin. Clash Royaleen kehitettiin jatkuvasti pieniä uudistuksia ja pelin sisäisiä tapahtumia, joilla ihmisten mielenkiinto pidettiin yllä, rahahanat auki ja houkuteltiin vielä uusiakin uhr... urheita pelaajia.  

Suomen peliteollisuudessa Supercell pelaa aivan omassa sarjassaan. Toiseksi suurin yhtiö on Rovio, jonka liikevaihto on noin 150 miljoonaa euroa. Kolmantena on Remedy, jonka liikevaihto on noin 14 miljoonaa euroa.

Supercell on toki poikkeuksellinen myös Suomen talouden mittakaavassa. Viime kesäkuussa kiinalainen Tencent osti Supercellistä 73 prosentin osuuden japanilaiselta Softbankilta. Kauppahinnaksi ilmoitettiin 7,4 miljardia dollaria, mikä määritti Supercellin markkina-arvoksi noin 10,1 miljardia dollaria. Kauppa on Suomen historian suurin yritysmyynti, esimerkiksi Nokia myytiin 5,44 miljardilla eurolla. Ennätysmäisistä tulosluvuista huolimatta Supercellissä työskentelee vain 213 henkeä.