Supercellin Paananen kiilasi maailman rikkaimpien pelimiesten listalle

clashofclans

Forbes-talouslehti listaa vuosittain maailman rikkaimmat ihmiset. Forbesin listan mukaan maailmalla on 1 826 dollarimiljardööriä, joista pelialalla omaisuutensa on tienannut kaksi. Maaliskuun Forbesissa listataan myös pelimaailman rikkaimmat ihmiset, ja TOP 10 -kärkeen mahtuu ainakin yksi suomalainen, Supercellin Ilkka Paananen.

Pelimiesten listan ykkösenä komeilee Gabe Newell noin 1,3 miljardin dollarin omaisudellaan. Newellin omaisuuden takana on yli 50 prosentin osuus Valvesta, joka pyörittää PC:n digikauppaa hallitsevaa Steamia.

Kakkosena on Ruotsin lahja kaikille lapsenmielisille: Minecraftin luoja Markus Persson, jonka omaisuudeksi lasketaan 1,3 miljardia dollaria. Persson omisti 71 prosenttia Mojangin osakkeista, kun hän myi yhtiö Microsoftille 2,5 miljardilla dollarilla.

Kolmantena listalla on Zyngan perustaja, Mark Pincus, jonka yhtiön osakkeen arvo on sukeltanut FarmVillen huippuvuosien 14,50 dollarin lukemista alle 3 dollariin. Pincuksen omaisuudeksi lasketaan silti 990 miljoonaa dollaria, sillä hän on sijoittanut muun muassa Napsteriin, Twitteriin ja Facebookiin ennen kuin kukaan muu oli niistä kuullut.

Nelossijalla on Melvyn Morris, jonka perustama King Digital on kehittänyt Candy Crush Saga -superhitin. Morrisin omaisuus on noin 627 miljoonaa dollaria. Morrisin peesissä on toinen King Digitalin perustajista, Riccardo Zacconi, jonka omaisuus on noin 548 miljoonaa dollaria.

Kuudenta on Oculus VR -virtuaalilasien keksijä, Palmer Luckey, jonka omaisuudeksi arvioidaan 500 miljoonaa dollaria. Oculus-laseista ei ole vielä saatu edes kuluttajaversiota myyntiin, mutta Luckey myi yhtiönsä Facebookille 2 miljardilla dollarilla.

Listan seitsemäntenä nähdään suomalaisväriä, sillä Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paanasen omaisuudeksi lasketaan 400 miljoonaa dollaria. Paananen myi 51 prosenttia Supercellistä japanilaiselle Softbankille ja GungHolle.

Alkuperäinen Forbesin juttu löytyy täältä.