Telia Esports -turnaus alkaa telkkarissa

Telia Esports Series -turnaus alkaa perjantaina 26. huhtikuuta. Sarjassa pelataan Counter-Strikea ja Arena of Valoria kotimaisin voimin. 

40 000 euron CS-turnauksessa pelaavat ENCE, SJ Gaming, Helsinki REDS, KOVA Esports, ajuri, MenaceGG, Cosa Nostra ja Vissy. Arena of Valorissa 10 000 euron turnauksessa pelaavat SJM, Psyche's Royale Gaming, Team Jouppi, ViisEsports, YMCA eSports, SpaceBoys, Mestarit ja Psyche's Royale Gaming Blue.

Turnauksen otteluohjelma on täällä. CS:GO-turnauksessa joukkueet kohtaavat toisensa kerran runkosarjassa. Runkosarjan voittaja pääsee suoraan finaaliin, kakkonen semifinaaliin, kolmas ja neljäs pelaavat toisesta semifinaalipaikasta. Finaali pelataan 7. kesäkuuta.    

Pelit-brändillä ei ole käsitystä Arena of Valor -joukkueiden voimasuhteista, mutta Countterissa ENCEn pitäisi viedä turnaus nimiinsä. Jos suomalaisen tähtäin on maailman huipulla, kotimaan kentillä on oltava ylivoimainen. CS:GO ei ole poikkeus vanhaan sääntöön.

Televisiota käytetään yleensä konsoleiden monitorina, mutta nyt sieltä tulee myös esports-lähetyksiä. Sub-kanava näyttää ottelut suorana ilta yhdeksältä, mutta niitä voi seurata myös Telian sivuilta ja Twitchista. Ottelut selostaa Teemu Hiilinen, Juha Kurppa ja Tomi Rinne. Juontajina toimivat Jaakko Parkkali ja Eetu Pesonen