Tenchu [2]

Paina Start-painiketta pelin aikana (pause-ruutu ilmestyy). Pidä L1 ja R2 alaspainettuna ja paina ylös, kolmio, alas, x, vasen, neliö, oikea ja ympyrä. Vapauta nyt L1 ja R2 sekä paina L1, R1, L2 ja R2. Pelin ikään kuin jähmettyessä siirry takaisin varsinaiseen peliin painamalla starttia ja näppäile sitten perätysten L2 ja R2. Nyt saatavilla pitäisi olla ohjelmoijien debuggausvalikko. Tästä valikosta löydät runsaasti erilaisia valintoja, uusia aseita (käsiase, salamapallo, nuolet jne.), kyvyn luoda vihollisia minne tahansa ympäristöön, tekoälyyn liittyviä toimintoja ja paljon muutakin pientä kivaa.

Varoituksen sana lienee paikallaan, sillä debugvalikon käyttö saattaa ajoittain kaataa pelin tilanteesta riippuen.

Energian täydennys on helppoa. Tauota peli ja paina vasen, vasen, alas, alas, neliö, neliö, kolmio ja neliö.

Pelitasonkin voi valita ja homma onnistuu pitämällä Mission Select -ruudussa R2 alaspainettuna ja painamalla vasen, vasen, alas, alas, neliö, neliö, kolmio ja neliö.

Kokeile Mission Select -ruudussa lisäksi pitää R1 alaspainettuna ja näppäillä vasen, vasen, alas, alas, neliö, neliö, kolmio ja x.

Japaninkieli kuulostaa veikeältä ja kielen opiskelun voi aloittaa vaikkapa juuri Tenchusta. Valitse hahmo ja seuraavassa ruudussa (Mission Select) pidä L1 pohjassa ja paina vasen, vasen, alas, alas, neliö, neliö, kolmio ja ympyrä. Huomaa kuitenkin, että japaninmongerrus alkaa ensimmäisestä tehtävästä, joskin kertoja höpöttää juttujaan yhä tutulla ja turvallisella englanninkielellä.

Kaikki pelit ja vehkeet saa haltuunsa näin: kamojen valintaruudussa pidä R1 pohjassa ja painele vasen, vasen, alas, alas, neliö, neliö, kolmio ja ympyrä. Voit toki lisätä tavaraa vain yksi kerrallaan. Pidä silloin siis L2 pohjassa samalla ruudulla ja paina vasen, vasen, alas, alas, neliö, neliö, kolmio ja x. Tavaroita on aina yksi enemmän koodin syöttämisen jälkeen.

Salamurhaajat pukeutuvat yleensä varsin tyylikkäästi, mutta harva asuste on muodissa ikuisesti. Voit vaihtaa Ninjasi sotisopaa helposti, sillä tämäkin niksi tehdään kaman valintaruudussa. Paina vasen, vasen, alas, alas, neliö, neliö, kolmio ja ympyrä. Nyt haarniskaa vastaava ikoni pitäisi olla valittuna ja voit aloittaa murhaamisen Ayamena. Valitse hänelle vain kolmas vaatekerta. Neidillä on nyt uudet ja kieltämättä vaikuttavat vaatteet.

Lisää aiheesta