The Sims

Jos ei peli-ihmisten arkipäiväisten asioiden hoitelu onnistu, voit painaa quit-nappia ja elää omaa elämääsi, tai sitten voit lukea seuraavat vinkit. Jos similläsi on töitä, kytke heidän/hänen aivonsa pois käytöstä (free will). Tämä estää muun muassa sen, että ihmiset alkavat katsoa telkkaria kun pitäisi mennä töihin.

Kokkausta kannattaa opetella varsinkin, jos on sitä baila baila -tyyppiä, sillä vieraat lähtevät kotiin syömään, jos et kokkaa heille ruokaa. Jos taas et osaa kokata, mutta siitäkin huolimatta yrität, sytytät todennäköisesti tulipalon (ainahan sitä voi tilata pitsaa, vaikka se onkin kalliimpaa kuin kokkaus). Palohälytin kannattaakin ostaa aivan ensimmäisten tavaroiden joukossa. Jos similläsi on huonot mekaaniset taidot, älä missään tapauksessa sytytä takkaan tulta, sillä mekaanisesti huonosti kehittynyt sim sytyttää helposti takalla tulipalon.

Älä pihtaile myöskään murtohälyttimien kanssa, sillä siinä vaiheessa kun murtovaras hipsii sisään, on jo melkein liian myöhäistä soittaa poliisit paikalle. Sillä aikaa, kun varas tunkee 52 tuuman televisiota säkkiin, istuu simisi yleensä vuoteen reunalla venyttelemässä jäseniään.

Turhan isoja perheitä ei kannata tehdä, sillä jo neljän hengen tarpeiden hoito on ihmeellisen vaikeaa. Kun onnelliselle pariskunnalle syntyy vauva, sijoita se samaan huoneeseen missä vanhemmat nukkuvat. Tällöin itku herättää vanhemmat, eikä heidän tarvitse kulkea pitkää matkaa vauvaa hoitamaan.

Kylpy on helppo tapa saada sekä mukavuus- että hygieniapalkkia nousemaan samanaikaisesti. Käy siis kylvyssä aamulla ennen töihin menoa. Kannattaa hankkia perheelle paljon ystäviä, sillä jossain uraputken vaiheissa niitä tarvitaan. Heti kun on tarpeeksi rahaa, tilaa siivouspalvelu. Näin paikat pysyvät siistinä vaivattomasti, jos simisi persoonallisuudesta puuttuu kokonaan siisteys.

Pidä talot pieninä, ettei simisi tarvitsisi juosta 10 metrin pituisen tanssilattian poikki vain hakemaan yhtä kirjaa hyllystä ja sitten juosta takaisin, sen jälkeen yläkertaan ja sitten lastenhuoneen poikki nojatuoliin sitä lukemaan. Jos jostain valaisimesta palaa lamppu eikä similläsi ole yhtään mekaanisia taitoja, niin on suuri riski mennä vaihtamaan sitä. Kannattaakin tallentaa aina ennen lampun vaihtamista, sillä 10 gigawatin sähköisku ei ole varmaankaan kiva tapa kuolla.

Kavereita kannattaa kutsua kylään ainakin joka toinen päivä, sillä muuten sosiaalisuuspalkki tippuu roimasti punaisen puolelle ja se ei ole todellakaan mikään kiva asia.

Lisää aiheesta