This is Football (PSP) – Virallinen jalkapeli

Sonyn This is Football, jenkkinimeltään World Tour Soccer, on kolmesta suuresta jalkapallosarjasta kerännyt vähiten kehuja. Eikä ihme: jalkapalloilu tarkoittaa This is Footballin yhteydessä pubisarjan potkupalloilua. Ulkoisesti potkiskelu saattaa muistuttaa aitoa asiaa, mutta pelaamisesta ei nauti kuin häviävän lyhyinä häivähdyksinä.

This is Footballin PSP-versio on valitettavan uskollinen isoveljiensä näkemykselle. Kentälle nakataan parisenkymmentä pelaajaa, jotka juoksentelevat päättömästi ja hyppivät liukutaklauksia metrin välein. Kärsivällinen pelaaja voi sahata edestakaisin niin kauan, että koko puolustuslinja peruuttaa rangaistusalueelle, jonka jälkeen pallon voi tuuppaista tumpelomaalivahdin ohitse pömpeliin.

This is Footballin hyvät hetket ajoittuvat suhteellisen ketterästi liikkuvien miesten ohjaamiseen. Harhauttelulla saa välillä pelattua puolustajat kauniisti ulos tilanteesta (vähän liiankin tehokkaasti) ja onnistuneiden laukausten tuomat maalit ilahduttavat aina.

Pelimuodoista kiinnostavimpia ovat MM-kisat ja erillinen Challenge-moodi, jossa kerätään pisteitä muun muassa onnistuneilla pallonriistoilla ja syötöillä sekä maaleja tekemällä - ja vastaavasti pisteitä menetetään vastustajan pallonriistoista ja maaleista. Hyvä idea yksinpeliin, vaikka pelimuoto kaipaakin vielä jatkokehittelyä.

Huonoja hetkiä on niin paljon hyviä enemmän, että kokonaisuus jää pakkasen puolelle. Grafiikka on PSP:n resurssit huomioon ottaen rumaa, äänimaailma yhdentekevä ja suomalaisuutta saa etsiä pelistä suurennuslasilla.

Jos jalkapallon kimppuun välttämättä tekee mieli, kannattaa mennä pihalle potkimaan ja odottamaan Pro Evon PSP-versiota. This is Footballin pelurit eivät kelpaisi edes AC Allianssille.

Kaksi tähteä