Tiger Woods PGA Tour 08 (PS2)

Käytännössä ainoa pelillinen uudistus on itseluottamusmittari, joka laskee golfarin aiempien suoritusten perusteella jokaisen lyönnin riskit. Taitoarvojen ohella itseluottamukseen vaikuttavat aiemmat suoritukset samalla reiällä ja valitulla mailalla. Periaatteessa idea on hyvä, sillä golfissa hermokontrolli on jatkuvasti koetuksella. Toisaalta mekanismissa on liian monta muuttujaa, sillä pallon tömähtäessä bunkkeriin sitä tulee pohtineeksi, oliko vika swingissä, itseluottamuksessa vai mailapojassa. Aiemmista osista tuttu momentum-mittari oli yksinkertaisuudessaan toimivampi ratkaisu.

Vasemman tatin heilautukseen perustuva swingi mallintaa erinomaisesti oikeaa lyöntiä. Erilaisia lähestymislyöntejä on puolenkymmentä, ja kaikkia tarvitaan. Esimerkiksi metsään menneen lyönnin jälkeen pallon voi kiskaista oikealla mailalla kahden puun välistä matalana takaisin väylälle. Lyönteihin voi laittaa niin ylä-, ala- kuin sivukierrettä, joskin kierteen lisääminen tapahtuu vähän hassusti pallon ollessa jo ilmassa.

Tiger Woods PGA Tour 08:aa on helppo oppia pelaamaan, mutta vaikea hallita. Mikäli pallot alkavat löytää tiensä reikiin liian helposti eikä ihannetuloksissa ole mitään ihanteellista, vaikeustason voi ruuvata kattoon lukuisilla slidereilla. Puttaamisen helpottamiseksi ennen jokaista lyöntiä voi tehdä testiputteja, joista pystyy päättelemään pallon kulkuradan. Minä suosin perstuntumaa ja haasteellisuutta, joten jätin puttausavut ja ihannetulokset suosiolla rauhaan.

Vaisu tunnelma on suurin murheenkryyni. Arvosteluversion selostuskaksikko pääsi syystä tai toisesta ääneen vain silloin tällöin, mikä ei tosin ollut pelkästään huono asia. Yleisö ei ole viitsinyt vaivautua kentän laitamille, vaan hurraa ja huokailee kovaäänisistä. Pallon tieltä kipittävät katsojat ja neuvoja jakeleva ärsyttävä mailapoika toisivat kisoihin lisäväriä. Nyt tunnelmasta vastaavat kerran kaudessa kentän poikki loikkiva orava ja taivaalla silloin tällöin liihoitteleva kurkiaura.

Tiger Woods PGA Tour 08 näyttää ja tuntuu hyvältä, mutta ei ratkaisevasti aiempia versioita paremmalta. Nerokasta lyöntimekaniikkaa on enää vaikea kehittää, ainoa tie on pelimuotojen lisääminen.

88