Tomb Raider: The Last Revelation

Laran uusin tuleminen ei juurikaan eroa vanhoista, mutta sarjan fanit saavat varmasti sen mitä haluavatkin. Seuraavilla tempuilla muidenkin kuin fanien pelikokemus saattaa sutjakoitua.

Vaikkeivät luurangot kuolekaan Laran aseilla, pystyy ne kuitenkin tappamaan. Sitä temppua varten tarvitset haulikon, jonka kanssa ampumalla luurangot kaatuvat taaksepäin. Teepä tämä jonkin ison pudotuksen lähellä, ja voit katsoa kuinka luurankoparat putoavat toiseen kuolemaansa.

Koko toinen taso on yksinkertainen kilpailu von Croyta vastaan. Tässä muutama vinkki hänen voittamiseksi. Siinä vaiheessa, kun täytyy heilua pitkin tankoja, aloita homma juoksuhypyllä, niin pääset kunnolla vauhtiin. Kun taas täytyy hypätä yli kahden kuilun, pudottaudu alas jälkimmäiseen kuoppaan ja suuntaa kuopan oikeanpuoleiseen kulmaan. Siellä on oikopolku, jota käyttämällä pääset von Croyn edelle.

Tosi haudanryöstäjille on olemassa myös toinen (paljon vaikeampi) reitti kilpailussa von Croyta vastaan. Päästäksesi sille sinun täytyy kerätä kaikki kahdeksan kultaista kalloa ensimmäiseltä harjoitustasolta.

Ensimmäinen kallo löytyy alusta vasemmalta. Toinen löytyy matalasta vedestä ensimmäisen hyppypaikan alapuolelta. Kolmas kallo on juoksuhypyn harjoittelupaikan alapuolella. Neljättä kalloa kannattaa jahdata uimaharjoittelupaikan vedessä. Viides kallo löytyy ulkoilmaosuudesta, jossa vanha mies taistelee kahden villisian kanssa. Kallo on oikealla, aivan oikeassa kulmassa. Kuudetta kalloa etsitään huoneessa, jossa on piikkejä uloskäynnin vieressä. Kallo löytyy kyseisen huoneen oikeasta reunasta lattialta. Huone on muuten se, josta Lara menee ulos oppimaan ryömimistä. Seitsemäs kallo löytyy ryömintäosuudesta. Viimeinen kallo on jemmattu korotetulle käytävälle, oikealle siitä, mistä Lara seuraa vanhaa miestä ramppia ylös, juuri ennen kuin tämä pitää puheen siitä mennäkö vasemmalle vai oikealle.

Taistelussa on suurta apua siitä, että Lara osaa tähdätä ihan itse. Niinpä taistelussa kannattaa hyppiä ympäriinsä kuin hullu ampuen samalla vihollisia. Tällöin vihollisten osumatarkkuus heikkenee huomattavasti.

Tarkkaile silmä kovana esimerkiksi seinissä olevia erilaisia tekstuureja, joihin Lara voi tarrautua. Last Revelationissa on huomattavasti enemmän köysillä heilumista kuin oli TR3:ssa. Pystyt myös todennäköisesti kiipeämään pitkin lähes mitä tahansa tekstuuria, joka näyttää edes etäisesti tikapuilta. Tarkkaile siis seiniä, jos jossakin näkyy tikapuiden askelmia muistuttavia kuvioita.

Älä pihtaile valorakettien kanssa, vaan käytä niitä huoletta varjoisten ja pimeiden alueiden valaisemiseen. Valorakettien jakelussa ei ole kitsasteltu, joten niitä löytyy useista paikoista lisää.

Lisää aiheesta