Top Gear Daredevil (PS2)

Top Gear DareDevil on eriskummallinen kaupunkirälläys, jossa kerätään kolikoita. Kolikoiden keruun ohella pääsee ajelemaan Roomassa, Lontoossa, Tokiossa ja San Franciscossa. Täydellinen suoritus palkitaan uusilla autoilla. Jippii.

Autot eivät ole mitään hirmuisia menopelejä, vaan pikkuruisia kotteroita. Peltilehmillä on esikuvansa todellisuudessa, vaikka niiden nimet ovat hassuja. P-nut on Austin Mini ja Street Eagle on ilmiselvä Porsche 911. Huumorilinja jatkuu, sillä pieni räppänä ei meinaa kääntyä mutkiin ei sitten millään. Mönkiäinen puskee eteenpäin vaikka padia reuhtoisi miten lujaa tahansa.

Ratin kanssa hommasta ei tule yhtään mitään. Yllättäen paras ohjaustapa on digitaalinen. Ristikosta auto kääntyy joten kuten, jos malttaa ajaa ultravarovaisesti ja auttaa käsijarrulla. Mieleen muistuu PC:n shareware-hitti Slick'n'Slide. Sinnikkään puurtamisen jälkeen turjake alkaa totella ohjainta ja kolikoita kertyä kirstuun.

Kaupungit ovat nättejä ja niiden esikuvat on helppo tunnistaa. Omituisesti peli yllyttää ajamaan liiskaksi kaiken mahdollisen. Pisteitä ropisee sen mukaan mitä enemmän koheltaa ja runnoo julkista omaisuutta. Fysiikanmallinnukselle on viitattu kintaalla, sillä tonnien painoinen kaksikerroksinen bussi lentää kuin ilmapallo piskuisen Froggyn tieltä.

Jaetulla ruudulla pääsee kokeilemaan hassuja minipelejä. Pommihipassa koetetaan saada tyrkättyä pommi kaverille ennen kuin se kosahtaa. Tai kolikoita voi poimia kilpaa, isomman saaliin kerännyt julistetaan voittajaksi. Kolmantena lajina on vielä rata-autoilu, jossa huristellaan tietty määrä kierroksia keskellä kaupunkia. Ei mitään mullistavaa, mutta sopivan kaverin kanssa ihan hauskaa hupia.

Kököstä ohjauksesta huolimatta tai ehkä sen takia Top Gear DareDevilin 27 tehtävää suorastaan kerjäävät läpipeluuta. Yleensä se viimeinenkin kolikko tulee noukittua siinä toivossa, että palkintoauton ohjaus olisi himpun verran siedettävämpi kuin edellisen rotiskon. Autopelikatraan omituisin lintu ei jätä varmasti ketään kylmäksi.

60