Tribes 2

Kasapanos on erinomainen apuväline lipun puolustamiseen suljetuilla alueilla, kuten kartoilla Minotaur, Riverdance, Thin Ice ja Tombstone. Avoimilla kartoilla (esimerkiksi Sanctuary ja Slapdash), siitä ei ole vastaavaa hyötyä. Kasapanos kannattaa lipun puolustuksessa asettaa lähelle lippua, mutta ei aivan siihen kiinni. Kiinni sitä ei kannata laittaa siksi, että monet hyökkääjät ampuvat lippua puhdistaakseen sen miinoista.

Sen jälkeen kannattaa itse mennä jonnekin lähistölle (kuitenkin sen verran kauas, ettei kärsi räjähdyksestä), josta pystyy valvomaan lippua. Kasapanoksen räjähtäminen kestää sekunnin pari, joten räjäytys kannattaa tehdä silloin kun vihollinen lähestyy lippua - ei silloin, kun vihollinen on napannut lipun ja juoksee poispäin.

Jos lipun lähistöllä ei ole hyvää paikkaa jäädä kytikselle, aseta lipun lähelle kamera ja seuraa tilannetta turvallisesta paikasta. Esimerkiksi Riverdance-kartassa saattaa päästä helpostikin hengestään jos jää kukkulaan kupeeseen odottelemaan. Kameran asettamisen jälkeen mene käskymoodiin (command mode) ja katso maailmaa kameran läpi. Vaikka homma vaatiikin vähän enemmän vaivaa, se on kuitenkin hieno tapa suojella lippua mistä tahansa päin karttaa. Ylimääräisenä bonuksena kasapanos pitää vielä piipitystä ennen räjähtämistä, joten vihollinen tietää kuolon korjaavan tuota pikaa.

Erilaisten esineiden (esimerkiksi tykkitornit, sensorit) huono sijoittelu koituu usein joukkueiden tappioksi, joten seuraavassa muutama vinkki siihen. Ainoa esine, mikä kuuluu lipun lähelle, on miina. Tykkitorni ja muut ovat käytännössä hyödyttömiä lipun lähellä, koska viholliset tuhoavat ne armotta.

Puolustustykkitornit on paras sijoittaa korkealle, ei maahan. Jos ne ovat maassa, ne pystyy tuhoamaan simppelillä pommituksella tai yksittäisellä juoksevalla sotilaalla. Asenna tykkitornit paikkoihin, joissa niiden liikkumavara on niin lähellä 360 astetta kuin mahdollista. Esimerkiksi Sanctuary-kartassa kannattaa laittaa kolme tykkitornia korkealle muurien päälle lipun ympäri. Sieltä ne pystyvät tuhoamaan vihollisia niin maasta kuin ilmasta.

Kun tykkitorni on asennettu, kytke siihen myös sensoreita. Liikkeentunnistin (motion sensor) ja sykkeenhavaitsin (pulse sensor) tekevät siitä tarkemman. Muista kuitenkin laittaa myös sensorit sellaisiin paikkoihin, mistä niitä ei pysty helposti tuhoamaan. Liikkeentunnistimet tulee laittaa esimerkiksi seinien tai kattojen päälle ja sykkeenhavaitsimet kulmiin tai kielekkeiden päälle.

Lippua miinoitettaessa ei kannata vain heittää miinaa lipun lähelle. Seiso lipun päällä ja yritä pudottaa miina tismalleen lipun jalustan päälle. Tällä tavalla omat joukkuetoverit eivät kuljeksi sen päältä yhtä usein ja viholliset eivät edes näe miinaa ennen kuin se on jo liian myöhäistä.

Tarvikeasemia ei tule sijoittaa kapeisiin käytäviin tai muualle, missä ne vaikeuttavat joukkuetovereiden liikkumista. Siispä sijoita niitä seinien vierustoille, puiden taakse tai ulkona olevien rakennuksiin. Tombstone-kartassa esimerkiksi täytyy viedä tarvikeasema lippuasemalle. Hyvä paikka sille on liuska, joka johtaa lipulle. Samainen liuska on myös hyvä paikka kasapanokselle, vaikka räjähdys saattaa tuhota myös tarvikeaseman.

Oman lipun puolustaminen tuntuu unohtuvan monilta aivan liian helposti. Ensimmäinen homma peliin liittymisen jälkeen on varmistaa, että puolustus on edes jotenkuten pystyssä: tykkitornit ja sensorit paikoillaan, lippu miinoitettu, tarvikeasema lähistöllä, jos voimageneraattorit tuhoutuvat. Puolustuksen pystyttäminen ei vie kuin vajaan minuutin, kun sitä aletaan kasata porukalla, joten kenelläkään ei pitäisi olla mitään syytä jättää osallistumatta. Etenkin kun ilman puolustusta pelissä tulee tappio.

Tämän lisäksi kartoilla, joissa lippu on eri paikassa kuin päätukikohta (esimerkiksi Slapdash, Tombstone ja Reversion), yhden pelaajan täytyy mennä välittömästi lipulle ja seisoa siellä, kunnes puolustus on kunnossa.

Lisää aiheesta