Untold Legends: Brotherhood of Blades (PSP) – Yllättävät legendat

Activisionin Untold Legends: Brotherhood of Bladessa ei ole yhtään omaa ideaa. Se on yksinkertainen, suoraviivainen ja itseään toistava, joten pelasin sitä enemmän kuin muita pelejä yhteensä.

Untold Legends on suorasukainen Diablo-klooni. Muskelimasa tai muu arkkityyppi neljästä kliseisestä vaihtoehdosta lähtee tapporeissulle ja etenee yksi pieni alue kerrallaan tappaen ja tuhoten kaiken. Kun kaikki vastaantuleva on lahtipukilla, käydään hakemassa uusi tekosyy lisämestaukselle. Matkan varrella mukaan tarttuu pieni kuorma-autollinen erilaista roipetta, jota voi käyttää itse tai myydä kitsaasti maksaville kauppiaille.

Taistelujen lomassa saavutettuja ominaisuuspisteitä voi käyttää voiman, ketteryyden, kestävyyden tai älyn parantamiseen. Voima lisää mättövahinkoa, ketteryys jousipyssyjen vahinkoa, äly taikojen ja vastaavien tuhovoimaa. Kestävyys lienee itsestään selvä. Tämän lisäksi hahmolle saa erikoiskykyjä, joita voi käyttää normaalin mätkimisen sijaan.

Mitä paremmat rensselit hahmolla on yllään, sen enemmän tämä kestää vahinkoa ja tuottaa tuhoa. Panssareita ja aseita voi parannella kiinni pultattavilla kristalleilla, riimuilla ja vastaavilla.

Alueet ovat tiiviitä ja putkimaisia, mutta miellyttävät silmää. Uusia alueita on tuhottomasti, kerättävää tavaraa aivan holtittomasti ja tapettavaa vielä enemmän. Jatkuvasti paranevat viholliset ja siellä täällä väijyvät yksilölliset pomovastukset pitävät koko ajan varpaisillaan. Taustalla soiva fantasiapaisuttelu luo hyvin tunnelmaa aseiden kalinan ja ähellyksen oheen.

Untold Legends kierrättää armotta grafiikkaansa ja hirviöitään, mutta väliäkö hällä. Kahden tunnin bussimatkan jälkeen teki mieli jäädä vielä penkille istumaan, jotta saisi kompattua pari aluetta lisää. Pelin latausajat voisivat olla lyhyempi, mutta niin aina. Mättämään pääsee myös lähiverkossa kaverin kanssa.

Untold Legendsissä ei ole mitään, mikä tekisi pelaamisesta poikkeuksellisen loistokasta, mutta toisaalta sitä on lähes mahdoton laskea käsistään. Niin kauan jatkan pelaamista, kun peukaloissa on tuntoa.

Viisi tähteä