Viewtiful Joe (PS2)

Tasohyppelymätkintä Viewtiful Joe on liian hyvä peli jäädäkseen vain cubettajien iloksi, joten Capcomin kovalla tohinalla lanseeraama "yksinoikeuspeli" lähti vieraisiin. Nyt yhdestä viime vuoden persoonallisimmista julkaisuista saa nauttia myös PlayStation 2 -yleisö.

Viewtiful Joe on kieli poskessa -asenteen värittämä tarina leffafriikki Joesta, joka temmataan valkokankaan tuolle puolen pelastamaan tyttöystäväänsä. Valkokankaalla Joe saa supersankarin voimat ja vermeet, joten filmi voi alkaa.

Peli on samaan aikaan innovatiivinen ja perinteitä huokuva. Sivuttain skrollaava teos tuo mieleen legendaariset katutappelut eikä ilman pahisten pätkimistä pärjää. Syvyyssuuntaan liikkuminen ei onnistu, sillä kenttien rakenne on tiukan kaksiulotteinen.

Yksinkertaisesta peruspelistä tekee erikoisen värikylläinen ulkoasu. Tyylitajulla toteutettu sarjakuvagrafiikka on paikallaan supersankaritarinassa.

Kinokarnevaalia piristävät Joen erikoiskyvyt. Hän voi esimerkiksi hidastaa aikaa tai nopeuttaa sitä. Hidastus hyydyttää vihulaiset ja pikakelaus tipauttaa ne kyydistä. Erikoiskyvyt ovat myös yleisin ratkaisu pelin puzzleihin.

Käännös ei yllätä suuntaan eikä toiseen. PlayStation 2 puskee rosoista grafiikkaa verrattuna GameCuben hehkeisiin karkkiväreihin. Ohjaus pelaa mainiosti peruskapulalla. Peli suorastaan huutaa tukevaa ristiohjainta ja DualShockissa on sellainen.

PlayStation 2 -versio on uskollinen originaalijulkaisulle, mutta yksi pieni lisäys tekee ihmeitä hetkittäin tuskastuttavan vaativalle pelille: kids- ja adults-vaikeustasoja on laimennettu vielä helpommalla sweet-vaihtoehdolla.

83