William Shatner - Tekwar alo

Rescue 911 -William Shatner, aikaisemmin myös kapteeni James Tiberius Kirkinä tunnettu, on seuraava pelibisnekseen mukaan hyppäävä suuren luokan tähti. Shatner on Capstonella mukana tekemässä peliä omasta Tekwar-televisiosarjastaan.

Tekwar kertoo tulevaisuuden Los Angelesista, jota hallitsee TEK, hallusinogeeni, jonka uhriksi joutuvat yhä useammat ja useammat ihmiset. Pelaajan tehtävänä on tuhota huumetta levittävät TEK-lordit.

Pohjana Wolfenstein

Tekwar: The Game käyttää paranneltua Wolfensteinin pohjakoodia, mutta sisältää pelkän ammuskelun lisäksi joitakin strategisia elementtejä, tappamisen sijasta voi esimerkiksi myös vangita vihollisiaan. Seikkailullisuutta saadaan sillä, että pannaan pelaaja keräämään vihjeitä eteenpäin pääsyyn. Pelaajan apuna toimii Walter Bascom, etsivätoimiston päällikkö, jota esittää William Shatner. Shatnerin osuus on kuvattu erityisesti peliä varten.

Shatner on tosissaan mukana tekemässä peliä, hän ei ole vain antanut nimeään firman käyttöön, niin kuin yleensä tapana on. "Olen ollut mukana suunnittelemassa peliä, sen rakennetta ja ympäristöä. Itse pelin luomisen jätin asiantuntijoille. Olen ikään kuin kuorinut kerman päältä ja jättänyt raskaan työn asiantuntijoille", kertoi William Shatner E3-messuilla.

"Olen iloinen, että voin osallistua tulevaisuuden viihteen luomiseen. Tekwar on minun lapseni, olen koko ajan tekemisissä pelintekijöiden kanssa, soittelen heille esittäen ideoita, muuttelen peliä, luen käsikirjoitusta. Ideoitten muuttaminen peliksi ei ole yksinkertaista: hyvä idea voi olla käytännöllinen tai käytännöllinen idea voi olla hyvä. Pelin tekeminen on kuin filmin tekemistä: se on valitsemista näiden vaihtoehtojen väliltä. Se on yhdistelmä, jonka aion oppia", pohti Shatner.

"Taloudellisella puolella tämä on minulle uhkapeliä pelin myynnillä. Jos se onnistuu niin hyvä on. En ole mukana tekemässä rahaa, vaan minulle tämä alue on uusi hiekkalaatikko, josta olen löytänyt yhtä lapsellisia ihmisiä kuin minä itse olen", Shatner selittää innostustaan.

Tekwar: The Game on hyvin samanlainen kuin samanniminen televisiosarja. Peliä varten on muun muassa videoitu malliksi kaikki puvut ja aseet. "Tekwar-pelissä on mukana joitakin samoja hahmoja, esimerkiksi minun hahmoni. Koko peli on niin Tekwar, että jos katsot sarjaa tai luet kirjoja, tunnistat sen heti."

Shatner ja Capstone

Capstone on jo monia vuosia alalla toiminut yritys, joka kuuluu tätä nykyä IntraCorpiin, samaan puljuun, joka juuri osti Three-Sixtyn ja mahdollisti Harpoonin lisälevyjen tekemisen.

Shatnerin kanssa IntraCorp aikoo jatkaa yhteistyötä: Tekwar aloittaa kokonaisen uuden sarjan interaktiivisia Shatner-ohjelmia.

"Tekwar on ensimmäinen askel pitkällä yhteisellä polullamme. On paljon asioita, joita voimme ja haluamme tehdä yhdessä. Yksi niistä on lasten opetusohjelmat. Haluan kuitenkin opettaa alueella, joka ei ole mustavalkoinen vaan lähinnä harmaa, eli täynnä vaihtoehtoja. Ohjelmat tuskin tulevat olemaan niin tarkkoja kuin Hälytys 911 -sarjan opetukset", Shatner korostaa ja toteaa, että tulevaisuudessa parhaiten pääsee vaikuttamaan romppupelin avulla.

Intracorpin mielestä multimedia tarvitsee nyt nimenomaan hyviä käsikirjoittajia. Se luottaakin Shatneriin ja hänen mukanaan tuomiinsa muihin tähtiin. Mitä se sitten tarkoittaakin.

"En saanut tietokonettani päälle"

"Minä en itse ole pelaaja, mutta toivon, että kun seuraavan kerran tapaamme, olen korjannut tilanteen. Pelaan tietysti kaikkia korttipelejä, mutta muuhun minulla ei yksinkertaisesti ole aikaa", valittelee Shatner.

Shatner kertoo ostaneensa kotiinsa tietokoneen kaikkine mahdollisine lisälaitteineen, jotta pääsisi kokeilemaan pelejä. "En saanut virtaa päälle, koska en löytänyt virtanappulaa. Sitten IntraCorpin ihmiset tulivat kotiini näyttämään peliä. He laittoivat pelin sinne, you know, juttuun, mutta se ei toiminut. Sitten tuli tämä mekaanikko vai mikä lie ja purki koko laitteiston, ja puhui jotain että kiintolevy ei keskustele koneen kanssa tai jotain. Lopulta hän löysi irtonaisen johdon. Minun täytyy olla kirottu", kertoili Shatner vuolassanaisesti.

"En kuitenkaan usko, että tämä estää minua tekemästä hyviä pelejä. Pelaan oikeita elämän pelejä, ammun nuolia ja luoteja ja ratsastan. Mielestäni hyvä näytelmäkin on itse asiassa peli, jossa yleisö katselee, kun peliä pelataan. Kaikki mitä olen tehnyt menneisyydessä, on tavallaan auttanut minua osallistumaan tämän pelin tekemiseen."

"Tämä on nuorten ihmisten peliä, koska se vaatii kyvyn leikkiä tietokoneella. Nuorille se on normaali mielen ja ruumiin jatke. Minä en saanut virtaa päälle, mutta haluan kuitenkin päästä mukaan. Tulevaisuus on täällä. Sen ovat huomanneet myös esimerkiksi Steven Spielberg ja monet muut tähdet, jotka ovat täällä messuilla", totesi Shatner ja väittää alan ihmisten olevan oikea "dreamteam".

Lisää aiheesta