WipEout Pure (PSP) – Värien riemujuhla

WipEoutin voi helposti rinnastaa Ridge Raceriin. Kummatkin ovat rivakkaliikkeisiä ajopelejä, jatkumoa legendaariselle sarjalle ja häikäisevän hienon näköisiä. Kun Ridge Racerin kilpa-ajot hipovat todellisuuden rajoja, WipEout Pure sijoittuu futuristisiin ympäristöihin, joissa hulppeat kiiturit porhaltavat pitkin vuoristoratamaisia baanoja.

WipEout Pure ei sorru tyhjänpäiväisiin kikkailuihin, vaan ajaminen, hurja vauhti ja näyttävä silmänruoka ovat kaikki kaikessa. Valitse rata, valitse kiituri ja anna mennä. Taustalla pauhaava teknobiitti pitää huolen kisaamiseen tarvittavasta adrenaliinista. Kilpaturnauksissa pärjäämällä saa käyttöönsä uusia ajokkeja ja enemmän ratoja. Lopullisena tavoitteena on kultamitalin kerääminen kisasta kuin kisasta. Konekuskeilla on taipumusta säälinsekaiseen kuminauha-ajeluun, joten menestys ei ole aina pelkästään omista ajotaidoista kiinni.

Radoilta saa mukaansa aseistusta ja muuta roipetta, jolla voi parantaa suoritustaan ja härnätä muita tai joutua muiden härnäämäksi. Apuri varoittaa radalle lojumaan jätetyistä miinoista. Radoilla on myös turbokohtia, jotka antavat kiiturille hetkellisen nopeuslisäyksen.

Koko ajan ei voi paahtaa kaasukahva pohjassa, sillä avoreunaisilta radoilta pullahtaa helposti ulos, mikä tarkoittaa sijoitusten menettämistä. Törmäily ja vastustajien pommitus saattavat myös tuhota kiiturin. Kiikkerien kiiturien ohjaaminen on juuri sopivan vaikeaa.

Ajamisen lisäksi voi uppoutua tilastojen maailmaan. WipEout Pure pitää kirjaa kaikesta, mitä pelissä tekee. Massiivisen tilastoryöpyn piristeenä on tilastojen tuijottamiseen käytetty aika.

WipEout Pure on alusta loppuun silkkaa räjähtävää toimintaa. Aina pystyy kovempaan menoon, aina on parannettavaa. Sisältö on höyhenenkevyt, mutta kuka sitä näin hurjassa vauhdissa huomaa.

4 tähteä