Worms: Armageddon

Etenkin moninpelinä uskomattoman hauska matoräiskintä kuuluu jokaisen pelaajan yleissivistykseen. Matoja räjäytellessä kun vilahtaa helposti tunti jos toinenkin. Armageddoniin voi soveltaa aika pitkälle samoja kikkoja kuin Worms 2:eenkin. Seuraavat temput toimivat parhaiten moninpelissä.

Jos allasi on luola jossa on vihollisen mato lähellä vettä, voit pudottaa madon helposti kiviporalla. Menet vain suoraan vihollisen yläpuolelle plus muutama milli vastakkaiseen suuntaan, jonne haluat madon lentävän ja alat porata. Pora tönäisee vihollisen veteen. Samaa taktiikkaa voi käyttää myös hitsipillillä.

Muista että Dragonpunchia käytettäessä mato lentää jonkin matkaa ylöspäin ja lyö kaikkea matkalla. Tätä voi käyttää hyväkseen alhaaltapäin, esimerkiksi luolasta, hyökätessä. Jos haluat lyödä jotakin korkeammalla olevaa matoa, voit yrittää lyödä kesken hypyn. Tämä takaa ainakin ällistyneitä katseita ystäväpiirissäsi.

Jos vastustajallasi on 0–50 energiaa ja olet sitä lähellä, kannattaa unohtaa kranaatit ja muut viritykset, ja ottaa esille haulikko. Yhdestä kunnolla tähdätystä laukauksesta lähtee 25 pistettä.

Polttopullo soveltuu paremmin ahtaiden luolastojen ansoittamiseen kuin miina. Miinasta pääsee kätevästi ohi ampumalla vastakkaiseen seinään narun ja vetämällä itsensä nopeasti miinan yli, sillä helpoilla ja keskivaikeilla asetuksilla miinalla on muutaman sekunnin räjähdysviive. Polttopulloja kannattaa heitellä aina kuoppiin, joissa on vihollismatoja. Jos käy tuuri, madot kuolevat yhdellä pullolla.

Mikäli vihollismato on tiukasti seinää vasten, etkä pääse väliin lyömään roistoa takana siintävää vesilammikkoa tai miinakenttää kohti, voit koettaa lyödä madon kimmokkeella seinän kautta. Pesismailalla kannattaa lyödä aika korkealle, ettei mato kimpoa suoraan omalle naamalle ja tönäise sinuakin miinakentälle tai veteen. Nyrkki on aika turvallinen, (varo mahdollisesti yläpuolellasi olevia miinoja!) mutta tulipallon kanssa kannattaa olla varovainen.

Ei kannatta epäröidä itsemurha-hyökkäyksiä, jos sinulla on useampi mato jäljellä ja vihollisella vain yksi. Kamikazet ja Suicide Bomberit kannattaa kuitenkin unohtaa, niissä on sen verran alhainen teho. Jos vihollismadolla on noin 60 pistettä jäljellä ja sinulla on lammas, ei kannata ampua lammasta kaukaa ja ottaa riskiä, vaan mennä miehekkäästi ihan vihollisen viereen ja näpäyttää nopeasti kaksi kertaa välilyöntiä. Siis jos on vielä omia matoja jäljellä!

Muista, että skunkilla voi myrkyttää myös seinien läpi. Tilanteessa jossa olet luolassa, jolla on noin 2 cm katto, voit myrkyttää skunkilla vihollismadot katon läpi. Jos tulee tilanne, jossa molemmilla on vain yksi mato jäljellä, kannattaa myrkyttää vastustaja ja vaikka teleportata jonnekin vuorenkoloon piiloon muutamaksi vuoroksi, ja sitten palata viimeistelemään heikentynyt vastustaja.

Lisää aiheesta