WRC FIA World Rally Championship (PSP) – Rallin mestarit

WRC FIA World Rally Championship on virallisella lisenssillä siunattu rallipeli, joten mukana ovat kaikki tallit, maat ja kuskit. Suomen asema rallimaana saa WRC:n myötä vahvistuksen, sillä pelin saa kokonaan suomenkieliseksi. WRC ei yllätä: on yksittäistä kisaa, aikakisaa ja mestaruuden jahtaamista.

Sonyn WRC lähestyy rallimaailmaa kevyen pelattavuuden ja nopean opittavuuden kautta. Ralliauton ohjattavuus tarttuu heti selkäytimeen, vaikka autoissa on selkeitä eroja. Joidenkin ajettavuus on kankeaa ja epämiellyttävää, toisilla kisaaminen sujuu kuin tanssi. Testissä oli WRC:n ennakkoversio, joten tasapaino-ongelmat saattavat johtua yksinkertaisesti hiomattomuudesta.

Muilta osiltaan WRC kaahaa pitkin kultaista keskitietä. Radat ovat sopivan kapeita ja maisemat näyttäviä. Kartanlukija on välillä myöhässä, sillä nuotit tulevat joskus niin viime tingassa, että kurveihin reagoiminen ei enää tahdo onnistua. Muutamien autojen moottorin ääni muistuttaa hyttysen ininää, osassa on sentään himppusen jymäkämpi murina.

WRC:ssä on myös kattava moninpeli. Verkkopelin lisäksi rallaamaan pääsee kavereita vastaan vuorotellen samalla koneella - aivan kuten oikeassa rallissa. Edellisen kaverin pohjatulosta on hauska metsästää.

Muutamista ongelmistaan huolimatta WRC tuntuu viihdyttävältä, joskin yllätyksettömältä rallikaahaukselta. Onnistuneella viimeistelyllä WRC:stä voi tulla rautainen perusralli, muuten kohtalona on harmaaseen ajopelimassaan vajoaminen.

Annamme arvosanan myyntiversiosta