Wreckless: The Yakuza Missions (PS2)

Xbox-kaahaus Wreckless: Yakuza Missions kääntyy kilpaileville konsoleille. Pienistä pelillisistä muutoksista huolimatta PS2-versiossa perusidea on säilynyt ennallaan, mikä tarkoittaa ontuvaa juonta ja kaahailua Hong Kongin kaduilla pahojen poikien perässä. Tyrkyllä on vihollisautojen romutusta, valokuvien nappailua ja plutoniumin kuskausta.

Pelissä on kaksi itsenäistä tarinaa, joista toinen pelataan naispoliiseilla ja toinen koomisilla miesagenteilla. Tehtävät on pakko suorittaa järjestyksessä, mutta tarinoiden välillä voi vuorotella, mikäli jumi yllättää.

Liioitellun sarjakuvamaisessa ajomallissa on sen verran totuuden siementä, että isot autot ovat kömpelöitä ja pienet ketteriä. Menopelit vaurioituvat näennäisesti, mutta matka jatkuu rankan kolarin jälkeen kuten ennenkin. Hauskinta on, että lähes kaikki nakkikojua pienempi irtaimisto on tuhottavissa ja romua syntyy jatkuvasti. Pitkään törmäilystä ei jaksa innostua, sillä fiilistä pudottavat puut ja katulamput, joista auto sujahtaa läpi jälkiä jättämättä.

Grafiikaltaan PlayStation 2 -versio jää kauas alkuperäisen Xbox-pelin loistokkuudesta, mutta pullat ovat silti melko mukavasti uunissa, varsinkin kun ruudunpäivitys ei tahmaa kuin satunnaisesti.

Tehtävien määrä on käännöksessä tuplattu, joten niitä on kaikkiaan 40. Syytä onkin, sillä Wreckless-uusversio tuntuu todella helpolta. Perustehtävät menivät läpi puolivahingossa yhdessä illassa. Osasyy helppouteen ovat autoihin pultatut ohjukset, joita ei originaalissa ollut.

Mahdollisuus ajaa jalankulkijoiden yli ja maxpaynemainen hidastus kuuluvat osastoon täysin turhaa kikkailua, mutta kaksinpeli on sen sijaan tervetullut lisä. Erikoista hommassa on, että pelaajat ohjailevat ajokkejaan samalla ruudulla. Pommihippa ja muut takaa-ajopelimuodot ovat erinomaista viihdettä pieninä annoksina.

Wreckless: Yakuza Missions on ihan hauska, mutta valitettavan lyhyt. Kaksinpeli nostaa PS2-paketin arvon ohi alkuperäisen Xbox-mallin, mutta uutena en tätä silti hankkisi. Käytettynä voisin huokealla harkita.

70