Final Fantasy X platinapokaali

Kolme kuukautta siinä kesti, mutta sain pelattua Let's Play-kanavallani Final Fantasy X HD Remasterin läpi. Kaikkien superbossien ja side questien jälkeenkin trophyhunttaajan lopullinen täyttymys, eli platinatrophy, oli kuitenkin vielä saamatta. Sen vuoksi palasin Spiraan lähes kymmeneksi tunniksi, että kaikki trophykriteerit saataisiin täytettyä. Lopussa kiitos seisoi ja sen vuoksi haluankin jakaa kanssanne koosteen palkintojen avaamisesta. Video sisältää juonipaljastuksia!

Lopuksi kerron jokaisen trophyn avaamisesta erikseen.

Speaking in Tongues: Tämä pronssitrophy kilahtaa tilille, kun kerää yhden 26:sta FFX:n maailmaan piilotetusta Al Bhed Primereistä. Esineet avaavat jokainen yhden kirjaimen salaperäisestä Al Bhed-kielestä.

The Right Thing: Aukeaa osana tarinaa. Kriteerinä läpäistä Besaid Islandin Yevon-temppelin koitokset.

Striker: Ansaitaan Jecht Shot Blitzball-erikoisliikkeen oppimisesta. Tämä onnistuu ainoastaan laivamatkalla Kilikan ja Lucan välillä.

Teamwork!: Voita Blitzball-ottelu. Ei kauhean vaikea haaste, mutta jos sen haluaa ansaita mohdollisimman aikaisin, joutuu toden teolla taktikoimaan liigan avausmatsissa Luca Goersia vastaan.

All Together: Avautuu, kun kaikki pelihahmot, eli Tidus, Wakka, Lulu, Yuna, Kimahri, Auron ja Rikku  on saatu mukaan joukkueeseen. Tämä tapahtuu osana tarinaa.

Power Strike: Saadaan kuluttamalla viholliselta yhdellä iskulla 9999 kestopistettä. Itse suoritin tämän käyttämällä ukkoselle heikkoon viholliseen salamaori-Ixionin Overdrive-hyökkäystä.

Heartstrings: Jälleen kerran osana tarinaa. Pelaajan tarvitsee ainoastaan seurata Tiduksen ja Yunan herkkä hetki Macalania Woodsissa.

Chocobo License: Aukeaa pelaajan suoritettua neljäosaisen chocobo-koulutuksen. Mukaan mahtuu linnun käsittelyä, esteiden väistelyä ja lopulta kilpajuoksu kouluttajaa vastaan. Videolla näytän koulutuksesta vain viimeisen osion.

Chocobo Rider: Tässä vaiheessa meni vaikeaksi. Trophyn ansaitakseen on saatava chocobo-kouluttajaa vastaan käytävässä kilpajuoksussa ajaksi alle 0:0.0. Kisan aikana kerätään ilmapalloja, jotka vähentävät ajasta 3 sekuntia ja väistellään päälle lentäviä lämpöhakuisia lintuja, jotka taas lisäävät 3 sekuntia. Oma onnistumiseni tapahtuu luvuin 0:36:2, 14 ilmapalloa ja 1 lintu.

Chocobo Master: Tämän hopeatrophyn saa takan reunalle, kun voittaa hylätyn Remiem Templen alueella tapahtuvan chocobo-juoksukilpailun avaten siinä sivussa kaikki 5 radalle ripoteltua arkkua. Suoritukseen on tasan yksi oikea tapa ja itselläni meni 9 yritystä saada se onnistumaan.

It's All About the Money: Tämän trophyn saa niinkin helposti, kuin rekrytoimalla ensimmäsen vapaaehtoisen kutsuhirviön, Yojimbon. Omassa pelailussani haasteeksi osoittautui vähäinen käteinen, Yojimbo kun ei tarjoa palveluksiaan muuten kuin valuuttaa vastaan. Onneksi samurai oli tinkimiselle altis.

Overcoming the Past: Lady Yunalescan höykyttäminen osana pelin päätarinaa avaa tämän palkinnon.

Feel the Pain: Pelin toinen vapaaehtoinen kutsuhirviö, Anima, asustaa Baaj Templessä, jonka kaikkeinpyhin pysyy lukittuna, kunnes pelaaja on ratkaissut koitokset kaikissa Yevonin temppeleissä. Aeonin hommaamisen jälkeen palkitaan tällä pronssitrophylla.

Lightning Dancer: Ehkä pelin hermoja raastavin trophy. Tarkoituksena on väistää 200 salamaa putkeen Thunder Plainsilla välillä tallentamatta, tai poistumatta alueelta. Kahden epäonnisen yrityksen jälkeen (toisessa pääsin 104:ään ja toisessa 140:ään asti) tämäkin saatiin pois alta. Videolla helpotuksen tunne on todella konkreettinen!

Show Off!: Ensimmäisen Blitzball-turnauksen voitettuaan pääsee juhlimaan tämä pokaali kädessä.

Delta Attack! ja Summon Master: Aukeavat aina samaan aikaan. Remiem Temppelin kaikkeinpyhin ja samalla Magus Sisters Aeonkolmikko aukeaa haalimalla kaksi muuta vapaaehtoista Aeonia ja keräämällä kaksi avainesinettä, Flower Sceptren ja Blossom Crownin. Toisen saa nappaamalla yhden jokaista Mount Gagazetilla vipeltävästä hirviökunnasta ja toisen päihittämällä Belgemine-kutsujan Aeonit kaksintaistelussa. Näyttää paperilla paljon yksinkertaisemmalta jutulta, kuin todellisuudessa on!

The Destination of Hatred: Seymour Ominisin päihittämisestä aukeavat trophy on mahdotonta missata, jos vain seuraa pelin päätarina.

Master Linguist: Kun kaikki 26 Al Bhed Primeriä on kasassa, ei pelaaja osaa ainoastaan puhua Al Bhedien kieltä täydellisesti, vaan hän saa palkinnoksi myös kultaisen trophyn.

Mega Strike: Aukeaa, kun pelaaja aiheuttaa viholliselle kerralla 99,999:n kestopisteen menetyksen. Tähän tarvitaan aluksikin Break Damage Limit-kyvyllä varustettu ase ja tarpeeksi voimaa aiheuttamaan maksimilämä. Itse onnistuin tässä Auronin Celestial Weaponilla, Masamunella. Ase on sitä tehokkaampi, mitä vähemmän Auronilla on kestopisteitä, joten sopivan kriittisellä iskulla kriteerit täyttyivät yllättävän kivuttomasti.

Blitzball Master: Tämä trophy ansaitaan avaamalla Wakkan kaikki Overdrivet, joka tapahtuu pelaamalla Blitzballia. Attack Reels ilmestyy randomisti turnauspalkinnoksi. Tämän jälkeen Status Reelsin voi voittaa liigasta, mutta vain, jos Wakka on osallistunut yli 250:een satunnaistaisteluun. Lopulta turnauksesta voi voittaa Auroch Reelsin, kun Wakkalla on takana 450 random encounteria. On yhtä työlästä ja aikaa vievää, kuin kuulostaakin.

Learning!: Trophy aukeaa, kun on opettanut Kimahrille kaikki 12 viholliskykyä. Itse hommasin viimeisenä Malboron Bad Breathin!

Under the Table: Aukeaa todella helposti käyttämällä 100,000 giliä vihollisten lahjomiseen Bribe-komennolla. Videolla lahjon Macheaa Omega Ruinsilla 360,000 gilillä saadakseni spoileina kymmenittäin Chocobo Wingejä ja niistä sitten lopulta Auto-Haste ominaisuuden varusteisiin.

Talent of Aquisition: Tämän pokaalin saa, kunhan ryöstää Rikkulla 200 kertaa pelin aikana.

Weapon Master: Tähän palkintoon pitää, ei enempää eikä vähempää, kuin löytää jokaisen pelihahmon Celestial Weapon. Tähän ei kuitenkaan liity aseiden upgreidaus, vaikka Let's Play-sarjan aikana nämäkin toimenpiteet suoritetaan. Videolla otan viimeisenä Wakkan Celestialin, World Championin.

Overcoming the Nemesis: Kultainen trophy kilahtaa tilille, kun Calm Landsin Monster Arenan kovin Original Creation, Nemesis, kohtaa voittajansa. Päästäkseen yleensä kohtaamaan tämän hirmun, on metsästettävä areenanpitäjän häkkeihin 10 kappaletta pelin jokaista rivimonsua ja päihitettävä kaikki sen jälkeen aukeavat areenahirviöt. Tämä tarkoittaa käytännössä kymmeniä tunteja metsästystä ja hahmojen kehittämistä, että Nemesistä voi edes harkita kohtaavansa.

Messenger from the Past: FFX:n maailmaan on ripoteltu kymmenen videopalloa, jotka kertovat Yunan isän, Braskan, Tiduksen isän, Jechtin, ja nuoren Auronin kymmenen vuoden takaisesta pyhiinvaellusmatkasta. Kun kaikki nämä on kerätty, aukeaa myös pronssinen trophy. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta tehtävään sisältyy myös yhden superbossin, Dark Valeforin, löylyttäminen.

Perseverance: This is it. Kaikkien haasteiden äiti. Kultatrophy aukeaa, kun FFX:n vaikein superbossi, Penance, kaatuu. Tämä on helpommin sanottu kuin tehty, sillä hirmu avautuu kohdattavaksi vasta, kun kaikki kahdeksan Dark Aeonia on päihitetty, mikä on suoritus jo itsessään. Penancea taas ei voita, kuin käytännössä täyteen pimpatulla ja oikeat varsuteet omaavalla hahmojoukolla. Itselläni taistelu kesti 40 minuuttia ja koko ajan sai olla kieli keskellä suuta. Bossi rankaisee pienimmästäkin virheestä!

The Eternal Calm: Kun Yu Yevon on päihitetty, niin pelin läpäisemisen lisäksi palkitaan kultaisella trophylla.

A Journey's Catalyst: En todella osaa sanoa, miksi tämä trophy on hopeinen. Pelaajan tarvitsee nimittäin vain katsoa FFX:n ja FFX-2:n tarinan yhteen liittävä ~15 minuuttia kestävä videopätkä.

Theater Ethusiast: Lucassa olevasta Sphere Theaterista on mahdollista ostaa kuunneltavakseen ja katsottavakseen pelin kaikki musiikit ja välinäytökset. Puolella miljoonalla se onnistuu!

Sphere Master: Tämän trophyn ansaitakseen on täytettävä ja aktivoitava yhden hahmon Sphere Grid kokemuspuu kokonaisuudessaan. Kyseessä on käsittämättömän pitkällinen ja monotoninen suorite.

Perfect Sphere Master: Sama juttu, mutta kaikilla pelihahmoilla! Jälleen kerran puhutaan kymmenistä tunneista.

Completion: Oma pelikelloni näytti 84:ää tuntia, kun kauan kaivattu platina vihdoin kilahti. Oli hienoa saada se ikuistettua videolle!