Pelimaraton 2017 - Paras syy hankkia univelkaa

9.-11.6.2017 järjestettiin Oulun Technopoliksessa kolmatta kertaa vuotuinen Pelimaraton-tapahtuma, jossa yhteensä yli 60 pelaamisen ystävää kokoontui tavoitteenaan läpäistä viikonlopun aikana tauotta mahdollisimman monta videopeliä ja samalla nauttia toistensa seurasta. Tapahtuma on paisunut mittasuhteiltaan muutamassa vuodessa moninkertaiseksi. Ensimmäinen Pelimaraton järjestettiin lyhyellä varoitusajalla ja pienellä porukalla, mutta tällä kertaa sekä pelaajia, että katsojia oli lähes kymmenkertaisesti. Lisäksi tapahtuman tunnelmia lähetettiin suorana jopa kolmelle eri Twitch-striimauskanavalle. Virallisen Pelimaratonin kautta saattoi seurata tapahtuman virallista aikataulua, Pelimaraton2 kuvaili Technopoliksen hulppeita tiloja eri kulmista ja Suomistriimien puolella lähetettiin lähes jatkuvasti vaihtoehtoisia pelailuja vuoroaan odottavien juoksijoiden ja katsojien toimesta. Yhteensä viikonloppuna pelattujen pelien määrä kipusi pitkästi yli viiteenkymmeneen.

Tapahtuma starttasi perjantaina 9.6. klo 18:50 Gadminin Felix the Cat pelailulla ja päättyi 11.6. klo 11.00 Aldrielin Symphony of the Nightin läpäisyyn hieman yli 40 tuntia myöhemmin. Näiden suoritusten väliin mahtui muun muassa todella monta retropeliä, kaksi kilpajuoksua pelien nopeimmasta läpäisystä, laulukilpailu chilirangaistuksin, piinapenkki kehnojen NES-pelien parissa, vino pino personal bestejä, hauskaa menoa partypelien parissa ja luvattoman monta hepulia liian vähäisten yöunten vuoksi. Katsojia langoilla oli parhaimmillaan useampi sata ja porukka chatissa mukavan aktiivista ja hyväkäytöksistä.

Kuten aikaisemminkin, tapahtuman jälkeen takki on totaalisen tyhjä, mutta tulevan vuoden Pelimaratonista en jäisi silti pois mistään hinnasta. Tällöin maratonarit palaavat jälleen Technopolikseen, todennäköisesti yhä suurempana ja monipuolisempana. Jälkipyykki ja tulevien tapahtumien suunnittelu käy kuumana mm. Gameberry.netissä ja Suomistriimien Discord-kanavalla, joten ohjelman pulasta ei juttu ainakaan jää kiinni.

Ja jotta Pelimaratonin tunnelmista saisi kunnon käsityksen, ovat sekä Pelimaratonin virallisen kanavan, että Suomistriimien jälkilähetykset nähtävillä ko. Twitch kanavilla, sekä pikku hiljaa myös Youtubessa. Näiden kautta pääsee kokemaan rästiin jääneet suoritukset vielä pitkän aikaa. Ensivuonna uudestaan!

Pelimataron jälkilähetykset: 

https://www.twitch.tv/pelimaraton/videos/all

Pelimaraton2 jälkilähetykset:

https://www.twitch.tv/videos/150959470

Suomistriimit jälkilähetykset:

https://www.twitch.tv/suomistriimit/videos/all

Tunnelmia Youtuben puolelta:

Lisää aiheesta