Pakettiratkaisu konsoliretroiluun?

Discussion in 'Uutiskeskustelu' started by petehei, Jul 5, 2019.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

  1. petehei

    Petri Heikkinen (Pelit) petehei Mode

    Vapourwaren rajamailla vuosikausia liikkuneen Polymega-retrokonsolin julkaisu näyttää päivä päivältä todennäköisemmältä - ensimmäiset laitteet saattavat päätyä asiakkaille jo tänä vuonna, sillä Polymega odottaa FAQ:n perusteella enää vuoroaan Intelin suoritinlähetysten jonossa. Laitteen piti alunperin hyödyntää erilaisia FGPA-ratkaisuja, mutta nyt se käyttää puhdasta emulaatiota.

    Polymegan pointti on poikkeuksellisen laaja konsolituki, peräti 30 eri konsolia, jos eri alueiden mallit lasketaan erikseen - valikoimiin kuuluvat muun muassa NES, SNES, Mega Drive, PC Engine, PlayStation, Saturn ja Neo Geo CD. Peruskonsoli tukee listan kaikkia CD-konsoleita, mutta modulilaitteita varten pitää ostaa vaihdettava laajennuspalikka, jossa on moduliportin ohella liitäntä kahdelle ohjaimelle ja yksi lagin minimoiva johdollinen padi.

    Jotta projekti ei ajaudu liikaa harmaalle alueelle, pelkkiä ROM-tiedostoja ei voi dumpata Polymegaan. Omia alkuperäisiä pelejä ei tosin välttämättä tarvitse näyttää Polymegalle kuin kerran, sillä pelin voi siirtää helposti konsoliin kytkettyyn massamuistiin - SSD-levylle ja/tai SD-kortille. Erikseen ostettavien modulilaajennusten mukana tulee viisi peliä ja konsolin kehittäjän Playmajin tarkoituksena on myydä nettikaupan välityksellä lisää asiasta innostuneiden julkaisijoiden retropelejä.

    Uusimpana aluevaltauksena Polymegaan on tulossa tuki myös valopistoolipeleille.
     
    Last edited: Jul 5, 2019