Pakettiratkaisu konsoliretroiluun?

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja petehei, 05.07.2019.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

 1. petehei

  Petri Heikkinen (Pelit) petehei Mode

  Vapourwaren rajamailla vuosikausia liikkuneen Polymega-retrokonsolin julkaisu näyttää päivä päivältä todennäköisemmältä - ensimmäiset laitteet saattavat päätyä asiakkaille jo tänä vuonna, sillä Polymega odottaa FAQ:n perusteella enää vuoroaan Intelin suoritinlähetysten jonossa. Laitteen piti alunperin hyödyntää erilaisia FGPA-ratkaisuja, mutta nyt se käyttää puhdasta emulaatiota.

  Polymegan pointti on poikkeuksellisen laaja konsolituki, peräti 30 eri konsolia, jos eri alueiden mallit lasketaan erikseen - valikoimiin kuuluvat muun muassa NES, SNES, Mega Drive, PC Engine, PlayStation, Saturn ja Neo Geo CD. Peruskonsoli tukee listan kaikkia CD-konsoleita, mutta modulilaitteita varten pitää ostaa vaihdettava laajennuspalikka, jossa on moduliportin ohella liitäntä kahdelle ohjaimelle ja yksi lagin minimoiva johdollinen padi.

  Jotta projekti ei ajaudu liikaa harmaalle alueelle, pelkkiä ROM-tiedostoja ei voi dumpata Polymegaan. Omia alkuperäisiä pelejä ei tosin välttämättä tarvitse näyttää Polymegalle kuin kerran, sillä pelin voi siirtää helposti konsoliin kytkettyyn massamuistiin - SSD-levylle ja/tai SD-kortille. Erikseen ostettavien modulilaajennusten mukana tulee viisi peliä ja konsolin kehittäjän Playmajin tarkoituksena on myydä nettikaupan välityksellä lisää asiasta innostuneiden julkaisijoiden retropelejä.

  Uusimpana aluevaltauksena Polymegaan on tulossa tuki myös valopistoolipeleille.
   
  Muokattu: 05.07.2019