Alastomuus tabu peleissä?

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja MarttiVormisto, 02.05.2015.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

  1. videowarrior

    Paavo Saalasti videowarrior

    Voisitko sitten samalla vastata tohon pointtiini viestissä #47? Ettei ihan puskahuuteluksi jää.
     
  2. jj

    Joni Rintala jj

    En ole pelannut Saints Roweja, niin en osaa sanoa onko se hyvin tai huonosti kirjoitettua satiiria.
     
  3. MarttiVormisto

    Matti Vuoristo MarttiVormisto

     
  4. Celebros

    Harri Ilkko Celebros

    Hyvinhän sen huomaa jo tuolla selityksellä. Olettaen siis, että on pelannut Biowaren pelejä.
     
  5. videowarrior

    Paavo Saalasti videowarrior

    No mikä se "räikeä epäkohta" niissä viesteissäni sitten oli? Mielestäni aika yksiselitteisesti tuomitsin vain huonosti kirjoitetut seksikohtaukset, en niitä kaikkia. Vaikka Witcher 2 on aika ällöttävä (tietysti osin tahallaankin) naiskuvansa suhteen, ovat sen seksittelyt esim. mielestäni jopa ihan ok. Aivan hyvin ne voisi minun puolestani pelistä poistaakkin, mutta silti ovat kaukana esim. Biowaren pelien silkasta noloudesta.
     
  6. Kassi-Alma

    Katariina Pohto Kassi-Alma

    Reps.
    Miten ovat saaneetkin kyborgimiehen paneskelusta noin epäseksikästä.
     
  7. jj

    Joni Rintala jj

    Se räikeä epäkohta on juurikin tuo Witcherin "Witcherissä se jotenkuten menee vielä läpi", vaikka tuo on mun mielestä juurikin hyvin toteutettu, sen takia olen antanut tykkäyksen viestille #4 koska se tiivistää aika hyvin mun ajatukset.
    +se satiirina se on ok.
     
    Muokattu: 02.05.2015
  8. Zaarin

    Mika Saarinen Zaarin

    Muistan nähneeni yhden kikkelin ilman modeja tällä vuosituhannella: GTA4 The Lost and Damnedissa.
     
  9. Hene

    Henri Hietala Hene

    Saint's Roweja en ole pelannut, joten nuo parodiat on jääneet näkemättä. Mutta samaa mieltä tuosta sinetöinnistä. Tosin tuntuu olevan pohjois-amerikkalaisissa elokuvissakin kova taipumus tehdä noita suhteen sinetöinti seksikohtauksia, joissa on ihqpihqua musiikkia, kynttilöitä, ruumiiseen liimaantuvia silkkilakanoita ja homma on oh nii ihanan sensitiivistä ja hidasta. Vertaa eurooppalaisiin elokuviin, joissa on hehkeyttä aikas olemattomasti ja nusausrykäisyä enemmän ja yleensä jostain muusta kuin suhteen sinetöinnin syystä.

    Ei sinänsä, valoa tunnelin päässä ainakin siinä määrin, että Inquisitionissa osattiin jo vetää yksi seksikohtaus täydeksi läpäksi (Iron Bull) ja Solaksen kanssa ei myöskään ole mitään seksisinettiä, vaan homma päättyy huomaavaiseen eleeseen (loreen liittyvä jutska) ja sitten suhde poikki. Ehkä vielä jonain päivänä Gaider vai kuka niitä kirjoittaakaan oppii tekemään niistä seksiä sisältävistä jotain muuta kuin tuota sinettipaskaa. Voi ihan aiheesta ihmetellä miksi esimerkiksi DA2:sen Isabellaa ei voinut vain mennä ja sutaista.

    E: ME2:ssa ilmeisesti Jackia voi nusaista aiemmin, mutta se päättyy silti siihen, että "sun ei ois vielä pitänyt nyyhnyyh".
     
    Muokattu: 02.05.2015
  10. MarttiVormisto

    Matti Vuoristo MarttiVormisto

    Niin ite mietin lähinnä että mistä mikäkin johtuu. Määritteleekö joku taho pelien moraalikoodin? Ja jos näin on, onko se jollain tavalla arveluttavaa? Ja millä tavalla sitä mahdollisesti muutetaan? Tuntuu siltä, että esim. elokuvissa ja tv:ssä ei ole enää pitkään aikaan ollut "yhteisiä pelisääntöjä" oikein minkään suhteen. Jokaiselle on jotakin. Se on tavallaan eri keskustelu et mikä on hyvää, mikä huonoa ja mikä moraalitonta.
     
  11. Kassi-Alma

    Katariina Pohto Kassi-Alma

    Itse en ole kajonnut Mass Effectien romannseihin, koska pelaan vasta ykkösosaa enkä koske pitkällä tikullakaan naisiin. Pitää odotella rauhassa sitä kolmosta. En välitä kyllä suhteen sinetöinnistä seksillä, mutta toisaalta pojat silkkilakanoiden ja saksofonimusiikin keskellä kuulostaa ihan hyvältä :P
     
    Muokattu: 02.05.2015
    Hene tykkää tästä.
  12. Hene

    Henri Hietala Hene

    Mä jotenkin niin tykkään siitä, ettei tässä viestissä otettu millään tavalla huomioon Kaidanin olemassa oloa. :D
     
    Muokattu: 02.05.2015
  13. tpekkala

    Tony Pekkala tpekkala

    Siis Kaidanhan oli se pommi joka räjähti Virmirellä. Vai?
     
  14. Kassi-Alma

    Katariina Pohto Kassi-Alma

    Ei sitä Kaidania pääse räpeltämään eka pelissä. Prkl. Huomasin kyllä jäbän about sadasosasekunnissa ja odottelen kunnes pääsen sinne kolmoseen asti.
    Pelaan siis tietysti mies-Shepardilla.
     
  15. Hene

    Henri Hietala Hene

    Juu, Kaidan laukesi Virmirella.

    Kiitos kiitos, olen täällä koko viikon.
     
    Gifti, System Lord ja jj tykkäävät tästä.
  16. arghmace

    Teemu Lappalainen arghmace

    Tuli taas mieleen, kun joskus muistelin Mass Effectin Kaidanin olleen homo. Sitten muistin, että ai niin, pelasin Jane Shepardilla Johnin sijaan.
     
  17. Kassi-Alma

    Katariina Pohto Kassi-Alma

    Kyllä se antaa periksi siinä kolmosessa. Näin olen ollut lukevinani. Vaikka eniten kutkuttaisi päästä Garrusin pöksyihin, mutta se ei perkele taivu. On se niin väärin.
     
    Kriina tykkää tästä.
  18. Kriina

    Kriina Rytkönen Kriina Henkilökunta Mode

    Saat sinä kuiteskin tosi kikerryttävää bromancee jos pidät sille hyvää linjaa. Wink wonk!
     
    Kassi-Alma tykkää tästä.
  19. arghmace

    Teemu Lappalainen arghmace

    Tjaah, en ole pelannut kuin ykkösen. Että kiitos vaan spoilauksesta!!!
     
    Kassi-Alma tykkää tästä.
  20. Kassi-Alma

    Katariina Pohto Kassi-Alma

    Itse asiassa luin, että ykkösessä pystyy xiittaamaan homoseksuaalin romanssin kunhan abusee savegameja. Pelissä on ääninäyttely valmiiksi tehty molemmille sukupuolille. Tiedä sitten jaksaako kokeilla. Ehkä Garrusin takia pitää sitten pelailla naistakin, huoh.
     
  21. Zaarin

    Mika Saarinen Zaarin

    Garrus vaan kalibroi sensoreita aseita.
    E: Ei tässä emmentaalissa kaikkea voi muistaa!
     
    Muokattu: 02.05.2015
  22. Hene

    Henri Hietala Hene

    Kakkosessa Garrus kylläkin kalibroi aseita ja kertoi hieman juttuja kamppailuista, joissa hänellä oli kantamaa ja vastapuolella notkeutta.
     
  23. Kriina

    Kriina Rytkönen Kriina Henkilökunta Mode

    Mielenkiinto tässä muuten heräsi. Kassi-Alma, mitä mieltä oot Thanesta? Jos olisin pelannut Sepottarella, niin itellä olisi ollut kova valinta Garrusin ja hänen välillään. Thanea sanotaan ja vissiin tottakin, romance-reitti mielessä rakennetuksi fanservu-hahmoksi, mut kaipa kuulun sitten haettuun kohderyhmään.

    Ja mikä naurettavinta, valitsin ryhmäni enimmäkseen lempihahmojen, en taitojen perusteella, joten toisinaan oli se motafukin kolmen snipun sissiryhmä vauhdissa. :'D
     
  24. teude

    Teemu Linnavirta teude

    Ei ollut, toisin kuin siinä wareversiossa jonka olet katsonut!
     
  25. Healthy Scratch

    Juha Hulkkonen Healthy Scratch

    Taas tuli ketjusta tämä kuva mieleen

    [​IMG]
     
    Kelkius ja System Lord tykkäävät tästä.
  26. Kassi-Alma

    Katariina Pohto Kassi-Alma

    Minulla on vielä ensimmäinenkin ME kesken, lunttasin vaan mahdollisuuksia jossain välissä. Joten en osaa sanoa juuta tai jaata yhden kuvan perusteella.

    Enkä nyt ole totaalisen vastaan sitä naistenkaan vonkaamista, ei vaan nuo ykkösen vaihtoehdot nappaa sitten yhtään. Pitää katsoa tuleeko kakkosessa sorruttua vai säästelenkö neitsyyttäni kolmosen komeille pojille.

    Mitä tuohon yläpuolella olevaan graafiin tulee, niin nuo asenteet on yksi syy, miksi meikä diggaa kaikkia kieroutuneita yaoi-tarinoita. Miehet voi tehdä toisilleen vaikka mitä häiriintynyttä settiä. Toiseksi en kyllä välitäkään pelata mitään sadistisetää joka kiusii vikiseviä pikkutyttöjä. Mutta pääsyy on tietysti vaan se, että miehiä, ja lisää miehiä, ja vielä vähän lisää miehiä.
     
  27. Kroko

    Jani Tuominen Kroko

    Asensin joskus Skyrimiin suositun kikkelimodin nimeltä Schlongs of Skyrim, jonka avulla mieshahmoille sai varsin kookkaat tolpat, joiden veripitoisuutta eli juhlavuutta pystyi säätelemään loitsujen avulla. Hahmot tulkitsivat varusteensa pakkokovettamisen hyökkäykseksi, ja olikin varsin hupaisaa, kun ne sitten pillastuneina lähtivät seipäät tanassa kostamaan.

    Pelintekijät ja julkaisijat voivat karsastaa nakuiluja, mutta onneksi PC-puolella jyllää tämä kansanvalta.
     
    Kelkius tykkää tästä.
  28. Hene

    Henri Hietala Hene

    No mitä, jeesuspunaniska ja itsestään epävarma animutyttö runopojille.

    Ai niin, inhosin itsekkin kumpaakin jo ihan ilman mitään romanssin tynkääkään, joskin se Liara yritti silti tulla tyrkyttämään vaikka tylytin sitä jokaisessa mahdollisessa käänteessä.
     
  29. jj

    Joni Rintala jj

    Tytöthän tykkää pahoista pojista/tytöistä.
     
    Muokattu: 02.05.2015
  30. Hene

    Henri Hietala Hene

    Pelasin naisshepulla, koska Jennifer Hale >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Mark Meer.

    E: Ovela ninja, mutta todellisuus löytyy lainauksesta. Muhhah.

    Mut nii, ehkä se Liara odotti vähän Komentajan komentavan... as if, sitä herkkää paskaa se kumminki ois ollu.
     
    Muokattu: 02.05.2015
  31. Kriina

    Kriina Rytkönen Kriina Henkilökunta Mode

    Seksistä on tolkuttoman vaikea tehdä peleissä (tai leffoissa) vakavasti otettavaa. Saalastin mainitsema "UUH AAH-meininki" on yleinen malli, jos sitä seksiä edes on. Reippaasti ylivedetyt rietastelukohtaukset ovat ihan toimiva tapa kiertää aiheen kinkkisyyttä. Naurahdin Blood Dragonin kornille välikuville. Jees. Indigo prophecyn pelaamisesta on jo vuosia, mutta muistikuva vaivaannuttavasta panokohtauksesta jölköttää yhä takaraivossa. https://www.youtube.com/watch?v=YG7QKnLKL0M

    Mässyjen vaivalloisen näköiset hinkutukset sängyllä eivät olleet kovin palkitsevia, kun taas Dragon Agen toisen osan suukotteluun ja sängylle kaatamiseen jäävää klippiä pidin oikein makoisana. Inquisition vielä kesken, odotan korkeimmillaan jotain samaa luokkaa. Ykköseen latasin nakumodit, koska sänkypuuhat vaatteet päällä näyttivät vielä vääremmältä kuin megaerektiot. Molemmissa Biowaren sarjoissa minulle kihisyttävin hetki hahmojen parisuhteista oli yleensä ne epäröivät hetkoset kun hahmot alkavat tiedostaa vedon välillään, ehkä vastustaa sitä ja hämääntyä tunteistaan, sitten lopulta tunnustaa. Mut nyt vedän jo kauemmas seksuaalisuuteen kuin mitä aiheen otsikko on.

    Visual noveleita ja erogeita ei ole taidettu täällä vielä mainita! Ne ja muutkin tekstin kautta kulkevat pelit, kuten twinet, ovat mielestäni esittäneet - jos ei realistisesti - niin ainakin mielenkiintoisesti alastomuutta. Mukana esiintyvät kuvat jäävät suhteellisen passiiviselle tasolle, joten oma mielikuvitus pääsee työstämään enemmän ja paremmin.

    Joissakin tekstipeleissä on myös otettu yksi tärkeä juttu huomioon, nimittäin eritasoinen ja sävyinen seksi. Missään muualla en muista törmänneeni yhtä laajasti peliseksiin, joka ei ihan kunnolla suju, toista ei huvita, se jää kaduttamaan, siihen liittyy yksipuolisia tunteita jne. Tälläistä monipuolista, herkkää kirjoa valtapelien rakastaminen on vailla.

    Esimerkkinä voisin kuvitella, että vaikka seikkailupelisarjassa Life is Strangessa teinihahmon ensimmäiset seksuaaliset kohellukset, haparoiva tutkiminen ja epäonnistumisen pelko voisivat olla erityisen liikuttavia tapauksia. Tietenkin ikäjuttujen puolesta tulisi varmaan moraalilukko joojuu, vaikka moisia kohtauksia ei olisikaan luotu missään määrin pelaajaa kiihottamaan. Tämä skenaario olisi joka tapauksessa saakelin vaikea luoda oikein, jos siinä haettaisiin sitä herkkyyttä nimenomaan.

    Pornopeleissä sitten ihan luonnollisesti alastomuus ei ole enää tabu, vaan itsestäänselvyys ja seksi on aina omalla tavallaan täydellistä, mutta peleinä ne ovat usein kehnoja, halpoja ja tekijät puolitaitoisia. Pikaruuaksihan ne on tarkoitettukin. Katsokaa vaan tuota horisontissa siintävää virtual reality -aikuisviihteen määrää. Tulisiko siellä seassa mitään vakavamielisempää?

    Pelintekijöiden käsikirjoitustaidot sekä juonenkuljetus ruumiillisen leikkimisen suhteen on yhä hyvin keskenkasvuista. Tarinankerronnan saralla on otettu hyviä askeleita eteenpäin, joten en näe miksei alastomuutta, kehoa, seksiä ja seksuaalisuutta voisi käsitellä joku rohkea sellaisella vireellä, joka ei aiheuttaisi pelaajalle myötähäpeää.
     
    Kassi-Alma, Thoh, arghmace ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  32. Kassi-Alma

    Katariina Pohto Kassi-Alma

    Kyllä minä koluan läpi kaikki yaoi-visual novellit milteipä poikkeuksetta. Niissä on kivaa settiä, vaikka usein toki niissäkin on fantasiaa mukana ihan reippaasti. Aika monissa on mukana myös hemmetin kieroutuneita juttuja, eikä ole yhden tai kahden käden sormilla laskettavissa ne bad endingit, jotka loppuvat päähenkilön raiskausmurhaan.

    Jotenkin noiden jälkeen pistää hirnuttamaan kun tytöt vikisee otome-peleissä "yandere"-hahmoista. You ain't seen shit.

    Dragon Aget on vielä pelaamatta, mutta pitää joskus korkata nekin, on meillä ainakin se eka, jos ei toinenkin.
     
    Kelkius ja Kriina tykkäävät tästä.
  33. Kelkius

    Guest Kelkius

    Ei kannata vain sen vuoksi vaivaantua. Todella, todella lussusti hoidettu romanssi. Build-up kesti vitun pitkään todella vähällä sisällöllä ja payoff jätti totaalisen kylmäksi. Vieläkin vituttaa.
     
  34. lempet

    Petri Lempiäinen lempet

    Bustteeeeeddddd.

    Työttömän pitää tehdä tiukkoja valintoja, piti käydä katsomassa Avengers Kingsmanin sijaan.
     
  35. videowarrior

    Paavo Saalasti videowarrior

    Se "ei-romanttinen" viimeinen kohtaaminen olikin sitten parasta ikinä!