Ace Combat 6: Fires of Liberation

www.acecombatsix.com

Virtaviivaisia suihkuhävittäjiä, kirkkaana hehkuvaa taivaansineä ja (melkein) loputtomat ammukset. Mitä sitä turhaan teeskentelemään: Ace Combat ei ole lentosimulaattori vaan puhdasta hävittäjäpornoa. Japanilaisten näkemys viihdyttävästä ilmataistelusta tarkoittaa minimaalisesti nippeleitä ja mahdollisimman paljon ohjuksia.

Ace Combat 6: Fires of Liberation siirtää Pleikkarilla syntyneen pelisarjan Xbox 360:lle. Muutos on melkoinen, sillä teräväpiirto jos mikä tekee lentopelin maisemille ihmeitä. Korkealta näkymät ovat hätkähdyttävän kauniita. Sumupilvet kelluvat vuoriston lomassa kuin postikortissa. Ilmataistelut piirtävät taivaan täyteen tiivistysvanoja. Matalalla lennettäessä fotorealismia hipova illuusio jossain määrin särkyy, vaikka paljasta maankamaraa on yritetty rehevöittää puilla ja muilla pienillä koristeilla.

Hävittäjä-ässän ura kiteytyy viidentoista tehtävän mittaiseksi kampanjaksi. Kukin tehtävä on pilkottu alitavoitteisiin, jotka voi suorittaa siinä järjestyksessä kuin parhaaksi näkee. Olosuhteisiin soveltuvan konetyypin ja aseistuksen valinta on tärkeää. Kaverin kanssa voi lentää erityisiä co-op-tehtäviä, minkä lisäksi kuutososa esittelee myös Ace Combat -sarjan ensimmäisen nettimoninpelin.

Ace Combat 6:n varsinaisia päätähtiä ovat hävittäjäkoneet, joilla ratkotaan kuvitteellista 2010-luvun konfliktia. Koneet ovat (enimmäkseen) aitoja, mutta sodan osapuolet keksittyjä. Teknisiä härveleitä rakastavat japanilaiset ovat mallintaneet koneet henkilötyöviikkoja säästämättä. Pelin japanilaisjuurista kielivät myös jättiläismäiset superaseet, joita tuhotaan näyttävissä pomotaisteluissa.

Ei olekaan yllätys, että pelin suunnittelija Natsuki Isaki ihailee estottomasti hävittäjäkoneiden estetiikkaa. Henkilökohtaisiksi suosikeikseen hän nimeää ranskalaisen Rafale-deltasiipihävittäjän ja brittiläisen Tornado-hävittäjäpommittajan. Jälkimmäinen tuo Isakille mieleen animesarjojen muodonmuuttajarobotit.

"Meille on kasaantunut Ace Combateista niin paljon hävittäjätietoutta, että voisimme kieltämättä harkita oikeankin lentosimulaattorin tekemistä", Natsuki Isaki myöntää.

Ace Combat 6 pamahtaa boksimiesten ruutuihin jouluksi.

Lisää aiheesta

  • Shogun 2: Total War

    Hjalliksen Diili ei ollut kaikkien aikojen työhönottohaastattelu. Se käytiin jo 1600-luvun Japanissa, jossa pyrittiin shoguniksi shogunin paikalle.

    Total War palaa Japaniin Shogun 2:ssa ja tuntuu tiukan teemansa ansiosta sarjan alkuaikojen erinomaiselta strategiapeliltä. Armeijan lisäksi…
  • Killzone 3

    www.killzone.com

    Helghast sai viimeksi ISA:n kädestä, mutta helghastilaiset tuntuvat olevan harvinaisen kovapäistä porukkaa, sillä scifisota jatkuu entistä rankempana Killzone 3:ssa.

    Killzonen avaruustaistelu jatkuu, vaikka Helghastin häikäilemätön diktaattori Visari ei enää väpätä.…
  • LittleBigPlanet 2

    Kun näytin LittleBigPlanetia kaverilleni, mies nauroi ensin hahmon nimelle, kunnes pääsi peliin käsiksi. Ääni loppui mutta hymy ei hyytynyt.

    Jo perinteet velvoittavat, että konsoli tarvitsee maskotikseen tasoloikkahahmon. PS3:lla roolin sai sympaattisen valloittava säkkipoika, jonka…