Archlord

Archlord – Yksi heitä hallitsee

www.archlordgame.com

Jos World of Warcraft -pelaajat kaipaavat pelaaja vastaan pelaaja -taisteluihin kunnon palkintoa, niin Codemastersin julkaisemassa Archlordissa voisi sellainen olla. Archlordin paras klaanidiplomaatti kruunataan koko serverin kuninkaaksi.

Korealaisen NHN Gamesin Archlord-nettiroolipeli sijoittuu Chantra-nimiseen maailmaan, jossa ihmiset, örkit ja kuuhaltiat keräävät questeissa kokemusta. Maailmassa vallitsee kylmä sota ja osapuolet kyräilevät muodostaen keskenään kamppailevia kiltoja. Fantasiakliseiden mukaisesti ihmiset ovat yleismiesjantusia, örkit sotureita ja hentoiset haltiat taikavoimiltaan vahvimpia.

Archlordiksi nouseminen on tärkein PvP-questi (pelaaja vastaan pelaaja -tehtävä). Kilta tarvitsee satakunta puolivälin tasoissa ylittänyt hahmoa voidakseen vallata yhden kolmesta tekoälyhirviöiden täyttämästä artifaktilinnasta. Kun kaikki kolme linnaa on kaapattu, linnoja hallitsevat killat kootaan yhteiseen taisteluun, jonka voittaja haastaa Archlord-linnan lohikäärmeen. Tekoälylohikäärmeen kukistuttua kiltalaiset äänestävät joukostaan yhden pelaajan koko serverin kuninkaaksi eli archlordiksi.

Pelaajahallitsijan valtakausi päättyy 21 päivän päästä, jolloin questi alkaa alusta, ellei joku toinen kilta onnistu valtaamaan hallitsijan linnaa. Koska piiritys vaatii satoja pelaajia paikalle, yllätyshyökkäykset eivät onnistu, vaan taisteluaika sovitaan kiltojen kesken ennakkoon. Pelimaailmassa asia selitetään herrasmiesmäisellä ritarikulttuurilla ja sillä, että massiivinen armeija ei voi huomaamatta hiipiä valtakunnan läpi.

Pelaajahallitsijan tärkein valtaoikeus on verotusoikeus. Archlord saa määräämänsä osuuden kaikesta pelissä tapahtuvasta kaupasta, jonka jälkeen pelaaja saa itse päättää, pistääkö hän kolikot jakoon vai pitää itsellään. Lisäksi Archlord vaikuttaa hieman siihen, millaista tavaraa missäkin paikassa hirviöt pudottelevat. Huippuvarusteet kuninkuutensa myötä saanut Archlord on saaliista haaveileville otollinen hyökkäyskohde, joten kiltansa lisäksi hallitsijalla on suojana lentävä lohikäärmeratsu ja tekoälyhenkivartijat.

Korealaisserverillä aasialaiset ovat lahdanneet hirviöitä melkein vuoden päivät eikä yksikään klaani ole kasvanut riittävän suureksi nostaakseen joukostaan Archlordia. Euroservereillä hahmokehityksen luvataan olevan alkuperäispeliä vikkelämpää. Kulttuurivallankumousta kaivataan, sillä kuuhaltioiden kotikaupungissa soivat joululaulut. Korealaiset pelintekijät päätyivät niihin valitessaan musiikkeja Lontoon sinfoniaorkesterin tuotannosta, koska kappaleet kuulostivat niin iloisilta.

Archlord ilmestyy PC:lle vuodenvaihteen tienoilla. Pelin kotisivulla voi edelleen ilmoittautua mukaan betaprojektiin, jossa hiotaan muun muassa hahmokehityksen ripeyttä ja tehtäviä eurooppalaiseen makuun.

Lisää aiheesta

  • Shogun 2: Total War

    Hjalliksen Diili ei ollut kaikkien aikojen työhönottohaastattelu. Se käytiin jo 1600-luvun Japanissa, jossa pyrittiin shoguniksi shogunin paikalle.

    Total War palaa Japaniin Shogun 2:ssa ja tuntuu tiukan teemansa ansiosta sarjan alkuaikojen erinomaiselta strategiapeliltä. Armeijan lisäksi…
  • Killzone 3

    www.killzone.com

    Helghast sai viimeksi ISA:n kädestä, mutta helghastilaiset tuntuvat olevan harvinaisen kovapäistä porukkaa, sillä scifisota jatkuu entistä rankempana Killzone 3:ssa.

    Killzonen avaruustaistelu jatkuu, vaikka Helghastin häikäilemätön diktaattori Visari ei enää väpätä.…
  • LittleBigPlanet 2

    Kun näytin LittleBigPlanetia kaverilleni, mies nauroi ensin hahmon nimelle, kunnes pääsi peliin käsiksi. Ääni loppui mutta hymy ei hyytynyt.

    Jo perinteet velvoittavat, että konsoli tarvitsee maskotikseen tasoloikkahahmon. PS3:lla roolin sai sympaattisen valloittava säkkipoika, jonka…