Condemned 2: Bloodshot

Hassisen koneen mukaan rappiolla on hyvä olla. Condemned 2: Bloodshot todistaa väitteen vääräksi.

Condemned: Criminal Originsilla on epämääräinen maine pelinä, jossa hakataan kodittomia ja mielisairaita. Se on vain pintaa, sillä todellisuudessa Condemned oli silkkaa selviytymiskauhua, jossa suurkaupunki riutui kulkutaudin aiheuttaman hulluuden kourissa. Condemnedin ahdistava kujanjuoksu oli ylivoimaisesti parhaita Xbox 360:n lanseerauspeleistä. Vaikka pelin shokkilopetus ei varsinaisesti huutanut jatko-osaa, sellainen on tervetullut.

Rikoskomisario Ethan Thomasin elämä on ollut yhtä alamäkeä Condemnedin tapahtumien jälkeen. Entisen mallipoliisin elämää värittää nyt alkoholismi ja kodittomuus. Pohjalla rypevän komisarion elämään tulee tarkoitus vasta, kun hänen työparinsa katoaa selittämättömästi. Thomasin on tehtävä tiliä väkivaltaisen menneisyytensä kanssa ja kohdattava katoamistapauksen taustalle kätkeytyvät pimeät salaisuudet.

Nimettömän suurkaupungin kadut eivät ole rauhoittuneet yhtään sitten Condemnedin päivien. Yhteiskunta on rappiolla, poliisin virkamerkki on lähinnä syy saada turpaansa. Kun virka-aseen iskuri lyö tyhjää, Thomasin on siirryttävä raakaan käsikähmään. Siinä kelpaa aseeksi mikä tahansa: kakkosnelonen, lyijyputki, sorkkarauta tai vaikka tiiliskivi. Mäiske ei noudata enää pelkkää isku-torjunta-potku-ruljanssia, sillä hyökkäykset rytmittyvät vasemmalla ja oikealla liipaisimella erilaisiksi komboiksi. Läski tummuu, luita murtuu, hampaat ropisevat kylmälle betonille. Epätoivon sävyttämät turpakäräjät ovat suorastaan kavahduttavat, mutta juuri siinä piileekin juju. Ykkösosan tapaan Condemned 2: Bloodshot on hurja trippi ihmismielen rosvosektorille.

Brutaalin hakkaamisen vastapainoksi pelillä on älyllisempi puolensa. Lähes autopilotilla edennyt rikospaikkatutkinta on Condemned 2:ssa aavistuksen visaisempaa, sillä pelaajan päättelykyky haastetaan esittämällä useita vaihtoehtoisia johtopäätöksiä rikospaikalta kerätystä todistusaineistosta. Virkapukuinen poliisi on murhattu, mutta mikä oli kuolinsyy? Minkä tyyppinen ampumahaava on kyseessä? Onko ruumista siirretty? Pelaaja vastaa monivalintakysymyksiin parhaan taitonsa mukaan. Pelaaminen ei jämähdä vääriin johtopäätöksiin, mutta etevä tutkija palkitaan tarpeellisilla lisävarusteilla, kuten asekoteloilla, nyrkkiraudoilla ja teräskärkisillä saappailla.

Vaikka (bugisessa!) ennakkoversiossa oli suhteellisen vähän pelattavaa, minulla on erittäin hyvä kutina Condemned 2:sta. Jos minun pitäisi veikata tämän talven suosikkipeliäni, se voisi hyvinkin olla tässä. PC-väen kannalta on kieltämättä ikävää, että peli ilmestyy näillä näkymin vain konsoleille.

Artikkeli on luettavissa 31.1.2008.

Lisää aiheesta

  • Shogun 2: Total War

    Hjalliksen Diili ei ollut kaikkien aikojen työhönottohaastattelu. Se käytiin jo 1600-luvun Japanissa, jossa pyrittiin shoguniksi shogunin paikalle.

    Total War palaa Japaniin Shogun 2:ssa ja tuntuu tiukan teemansa ansiosta sarjan alkuaikojen erinomaiselta strategiapeliltä. Armeijan lisäksi…
  • Killzone 3

    www.killzone.com

    Helghast sai viimeksi ISA:n kädestä, mutta helghastilaiset tuntuvat olevan harvinaisen kovapäistä porukkaa, sillä scifisota jatkuu entistä rankempana Killzone 3:ssa.

    Killzonen avaruustaistelu jatkuu, vaikka Helghastin häikäilemätön diktaattori Visari ei enää väpätä.…
  • LittleBigPlanet 2

    Kun näytin LittleBigPlanetia kaverilleni, mies nauroi ensin hahmon nimelle, kunnes pääsi peliin käsiksi. Ääni loppui mutta hymy ei hyytynyt.

    Jo perinteet velvoittavat, että konsoli tarvitsee maskotikseen tasoloikkahahmon. PS3:lla roolin sai sympaattisen valloittava säkkipoika, jonka…