FlatOut Ultimate Carnage

FlatOut Ultimate Carnagessa kaikki on kauniimpaa, isompaa ja tuhoutuvampaa kuin koskaan. Se riittää erinomaiseksi lähtökohdaksi kaahauspelille.

Ultimate Carnage on FlatOutin paluu sarjan juurille. Kun muut autopelit kisaavat siitä, kuinka hyviltä autot näyttävät, Ultimate Carnagessa mittatikkuna on se toinen ääripää. Mitä kauniimmin helmat kukkivat ja mitä pienempiin osiin ruosteisen rusinansa voi murjoa, sen parempi. Osumat jättävät hienosti jälkensä autoihin, sillä moottoriin tunkenut lyhtypylväs murjoo konepeltiin aidon näköisen lommon. Hienot naarmut ja varjostusefektit vieläpä korostavat ruttuista yleisilmettä, jonka ansiosta maailma näyttää elävältä eikä peliltä.

Ultimate Carnage on käytännössä päivitetty versio PS2:lle ja Xboxille viime vuonna ilmestyneestä kakkososasta. Runko on muuten sama, mutta tekoälykuskien määrää on lisätty, samoin yksin- ja moninpelimuotoja. Xbox 360:n konetehojen myötä grafiikat siirtyvät aivan uudelle tasolle pölyn lentäessä, renkaiden painaessa uraa mutaiseen tiehen ja kipinöiden sinkoillessa.

FlaOutin ideana on, että kaikki radan vartta reunustava roina turva-aidoista kaktuksiin hajoaa. Esineet eivät edes lakkaa olemasta parin kierroksen jälkeen, vaan rengasvalli leviää muiden kisaajien harmiksi keskelle rataa esteiksi, joihin osuessa auton suunta saattaa yllättäen muuttua. Rojutäyteisimillä radoilla tuntuu kuin sekaan ei enää mahtuisi pätkääkään puhdasta tietä, sillä kaikkialla lojuu lokasuojaa ja lankun pätkää. Fiilis sopii romurallin henkeen täydellisesti, kun soran lisäksi pohjaan ropisee roinaa.

FlatOutissa kisataan jatkuvassa lähikontaktissa, sillä kuminauha pitää tekoälyn puskurietäisyydellä. Kisat ovat tiiviitä pyrähdyksiä hiekkamontuilla, sorateillä ja katuradoilla. Jälki on rumaa, kun kaksitoista autoa paahtaa peili peiliä vasten vain törmätäkseen seuraavassa ilmalennossa yhteen. Parin kierroksen jälkeen autoista ovat ovet irti, perät lytyssä, renkaat viipottavat holtittomasti ja joka puolella lojuu irronneita osia. Riittävästi ruhjottuna auto jää lopullisesti keskelle rataa, tosin temppu vaatii parikin osumaa pystypetäjään.

Live-peleihin mahtuu kahdeksan kuskia radalle, jolloin pelimuodot vaihtelevat perinteisestä kilvanajosta silkkaan romuralliin. Demotussa parkkipaikkakentässä pääsee purkamaan jouluostosten aiheuttamaa liikenneraivoa, kun romurallin keskellä lensi pellinpalojen lisäksi kuskeja ja ostoskärryjä. Se, joka liikkuu viimeisenä, voittaa.

Ajofysiikkaa muutetaan edellisestä osasta, mutta viilaus on vielä niin vaiheessa, että lopullisia muutoksia ei edes veikata. Tavoitteena on edelleen säilyttää tasapaino huolettoman rälläämisen ja tarkan ajamisen välimaastossa. Carnagessakin mutkissa joutuu käymään jarrulla, ennen kuin heittää kaaran takapyöräluisussa mutkaan. Vaikka pelaajilta ja tuottajilta on saatu yllättävän paljon palautetta, bugbearilaiset pyrkivät luottamaan eniten omaan fiilikseensä.

"Ultimate Carnage on ensimmäinen peli, jossa emme joudu tyytymään kompromisseihin, vaan pääsemme viilaamaan kaiken aivan viimeiseen päälle kuntoon. Se on alalla harvinaista luksusta", Bugbearin Jussi Laakkonen tiivistää. FlatOut Ultimate Carnage ilmestyy Xbox 360:lle ensi kesänä. Peli jatkaa edeltäjiensä linjaa. Vaikka ulkoasu on puhdasta arcadea, rungossa on mukana myös realistisia vivahteita.

Lisää aiheesta

  • Shogun 2: Total War

    Hjalliksen Diili ei ollut kaikkien aikojen työhönottohaastattelu. Se käytiin jo 1600-luvun Japanissa, jossa pyrittiin shoguniksi shogunin paikalle.

    Total War palaa Japaniin Shogun 2:ssa ja tuntuu tiukan teemansa ansiosta sarjan alkuaikojen erinomaiselta strategiapeliltä. Armeijan lisäksi…
  • Killzone 3

    www.killzone.com

    Helghast sai viimeksi ISA:n kädestä, mutta helghastilaiset tuntuvat olevan harvinaisen kovapäistä porukkaa, sillä scifisota jatkuu entistä rankempana Killzone 3:ssa.

    Killzonen avaruustaistelu jatkuu, vaikka Helghastin häikäilemätön diktaattori Visari ei enää väpätä.…
  • LittleBigPlanet 2

    Kun näytin LittleBigPlanetia kaverilleni, mies nauroi ensin hahmon nimelle, kunnes pääsi peliin käsiksi. Ääni loppui mutta hymy ei hyytynyt.

    Jo perinteet velvoittavat, että konsoli tarvitsee maskotikseen tasoloikkahahmon. PS3:lla roolin sai sympaattisen valloittava säkkipoika, jonka…