Football Manager 2008

www.footballmanager.net

Talven tulon myötä saapuu aina uusi Football Manager. Merkittävin ja näkyvin uudistus on käyttöliittymän uudelleen suunnittelu. Käyttöliittymä toimii erinomaisesti ja eri ominaisuudet löytyvät nopeasti. Hienoa on myös kannattajien luottamuksen, talouden ja monien muiden asioiden esittäminen graafisesti. Silmäkarkin lisäksi sillä ei tosin ole merkitystä. Muuten paljonkaan ei ole muuttanut, pari vuotta mukana olleet kannustuspuheet sentään voi tapauskohtaisesti antaa apulaismanagerin hoidettavaksi, joten enää ne eivät ole joko-tai-kysymyksiä.

Sports Interactive lupasi kovasti uudistaa talousmallinnuksen, mutta graafista esitystapaa lukuun ottamatta ainakaan betaversiossa mikään ei tuntunut muuttuneen. Samaten ottelupäivän tiiviimpi esitystapa ei tuonut mukanaan muuta kuin lisää klikkailtavaa, vaikka se sinänsä kiva muutos onkin. Mediapuhetta on ehkä enemmän, mutta edelleenkään pelaajat eivät ole persoonallisuuksia ja ylipäätään muutokset tuntuvat hyvin kosmeettisilta.

Ainakin ennakkoversio pyöri todella nopeasti ja jälleen kerran ottelutoteutus on parempi kuin aiemmin. Negatiivisena puolena taktiikkataulu on epäselvempi eikä taktisella puolella näkynyt merkittäviä muutoksia. Testiversio pysyi vielä kasassa purkalla ja hyvällä tahdolla, joten toivottavasti bugit saadaan karsittua pois ennen julkaisua. Viime vuoden perusteella näin ei välttämättä käy.

Lisää aiheesta

  • Shogun 2: Total War

    Hjalliksen Diili ei ollut kaikkien aikojen työhönottohaastattelu. Se käytiin jo 1600-luvun Japanissa, jossa pyrittiin shoguniksi shogunin paikalle.

    Total War palaa Japaniin Shogun 2:ssa ja tuntuu tiukan teemansa ansiosta sarjan alkuaikojen erinomaiselta strategiapeliltä. Armeijan lisäksi…
  • Killzone 3

    www.killzone.com

    Helghast sai viimeksi ISA:n kädestä, mutta helghastilaiset tuntuvat olevan harvinaisen kovapäistä porukkaa, sillä scifisota jatkuu entistä rankempana Killzone 3:ssa.

    Killzonen avaruustaistelu jatkuu, vaikka Helghastin häikäilemätön diktaattori Visari ei enää väpätä.…
  • LittleBigPlanet 2

    Kun näytin LittleBigPlanetia kaverilleni, mies nauroi ensin hahmon nimelle, kunnes pääsi peliin käsiksi. Ääni loppui mutta hymy ei hyytynyt.

    Jo perinteet velvoittavat, että konsoli tarvitsee maskotikseen tasoloikkahahmon. PS3:lla roolin sai sympaattisen valloittava säkkipoika, jonka…