Guitar Hero World Tour

www.worldtour.guitarhero.com

Guitar Hero haastaa Rock Bandin tiukkaan bändikisaan.

Marraskuun loppupuolella ilmestyvän Guitar Hero World Tourin biisilista on lyöty lukkoon. Mukaan saadaan 86 kappaletta neljältä eri vuosikymmeneltä. Kirjavaan esiintyjäkaartiin mahtuu muun muassa The Allman Brothers Band, Dream Threater, Michael Jackson ja Tool. Metallican uuden Death Magnetic -albumin Guitar Hero III:lle ladanneet voivat soittaa samoja biisejä Guitar Hero World Tourissa rumpu- ja lauluosuuksilla laajennettuna.

World Tourin biisikirjastoa laajennetaan selvästi aiempia Guitar Heroja ripeämmin, ainakin jos pelin kustantajaa Activision Blizzardia on uskominen. Metallica-albumista huolimatta Guitar Hero III:n bonuskappaleissa kitsasteltiin, samalla kun kilpailevalle Rock Bandille on sadellut uutta soitettavaa viikoittain.

World Tour pyrkii vastaamaan Rock Bandin asettamaan haasteeseen panostamalla paitsi kokonaisiin albumeihin myös aikaisempaa säännöllisempään julkaisutahtiin. Syytä olisikin, sillä Guitar Hero III:n kolme kappaletta puolessa vuodessa -tahtia voi pitää lähinnä vitsinä. Ladattavia biisejä on luvassa muun muassa R.E.M:ltä, Smashing Pumpkinsilta ja Jimi Hendrixiltä. Lisäbiisejä on tulossa jopa Wii-versioon.

Tukevampi ote

Yhden illan hikisen bänditreenin perusteella World Tour ei ole vain halvalla tehty hiilikopio Rock Bandista. Soittimien laatuun on kiinnitetty enemmän huomiota, eivätkä ohjaimet tunnu lainkaan niin lelumaisen muovisilta kuin ensimmäisessä rokkibändissä. Kitara yhdistää Rock Bandin ja Guitar Heron ohjainten parhaat puolet yhteen erittäin toimivaan pakettiin.

Frettipainikkeet ovat samanlaiset kuin Guitar Hero III:n ohjaimessa, ja niitä tukemaan on otettu kosketuslevyllä rakennettu näppäilyosio kaulan puoliväliin. Sen sijoitus ja rakenne ovat huomattavasti parempia kuin Rock Bandin vastaavien painikkeiden. Tämän ansiosta sitä voi käyttää myös seisoaltaan soitettaessa. Kieltä emuloiva strummi on puolestaan tuntumaltaan Rock Band -kitaraa parempi, mutta ei silti kolise yhtä pahasti kuin Guitar Hero -skitoissa ennen.

Kitara on hieno, mutta rummut ovat paketin kruunu. Viisipannuista ja bassopolkimella varustettua patteria on huomattavasti mukavampi soittaa kuin Rock Bandin rumpuja. Tämä siksi, että pinnat ovat joustavaa materiaalia, josta palikka ponnahtaa takaisin todella mukavasti. Tärkeä asia on myös matalampi kolina, enää hakkauksen pauke ei kiusaa yksiössään rokkaavien naapureita. Rummut myös reagoivat lyönnin voimaan.

Itse soittamiseen on jaksettu keksiä muutamia uusia kikkoja. Näistä yllättävin ja aluksi hämäävin oli bassolle lisätty rumpumainen koko frettitaulun levyinen viiva, jonka kohdalla pitää lyödä pelkkää strummia. Tämä on nerokas idea ja simuloi hyvin oikeaa basson matalimman kielen näppäilyä. Idean ansiosta basson soittamisessa on aikaisempaa enemmän vaihtelua.

Guitar Hero World Tour julkaistaan PS2:lle, PS3:lle, Wiille ja Xbox 360:lle kolmena eri pakkauksena. Pelikonsolin hintainen täyssetti sisältää pelin, kitaran, rummut ja mikrofonin. Sen lisäksi pelin voi ostaa pelkän kitaraohjaimen kera tai kokonaan ilman soittimia. Puuttuvat soittimet voi ostaa myöhemmin erikseen. Näillä näkymin setti ilmestyy 23. marraskuuta.

Arvostelu on luettavissa www.pelit.fi:ssä 3.11.2008.

Lisää aiheesta

  • Shogun 2: Total War

    Hjalliksen Diili ei ollut kaikkien aikojen työhönottohaastattelu. Se käytiin jo 1600-luvun Japanissa, jossa pyrittiin shoguniksi shogunin paikalle.

    Total War palaa Japaniin Shogun 2:ssa ja tuntuu tiukan teemansa ansiosta sarjan alkuaikojen erinomaiselta strategiapeliltä. Armeijan lisäksi…
  • Killzone 3

    www.killzone.com

    Helghast sai viimeksi ISA:n kädestä, mutta helghastilaiset tuntuvat olevan harvinaisen kovapäistä porukkaa, sillä scifisota jatkuu entistä rankempana Killzone 3:ssa.

    Killzonen avaruustaistelu jatkuu, vaikka Helghastin häikäilemätön diktaattori Visari ei enää väpätä.…
  • LittleBigPlanet 2

    Kun näytin LittleBigPlanetia kaverilleni, mies nauroi ensin hahmon nimelle, kunnes pääsi peliin käsiksi. Ääni loppui mutta hymy ei hyytynyt.

    Jo perinteet velvoittavat, että konsoli tarvitsee maskotikseen tasoloikkahahmon. PS3:lla roolin sai sympaattisen valloittava säkkipoika, jonka…