Jazz: Hired Guns

www.mistgames.ru

Jagged Alliance 2. Huokasitko kaipauksesta? Tuliko tunne, että pitää kaivaa tämä vuoropohjaisen rooli- ja taktiikkapelaamisen ikiklassikko taas esille? Jälleen kerran koota persoonalliset suosikkipalkkasoturit ja ratsastaa aamunkoittoon?

Apu on lähellä mutta niin kaukana. Toki keisarin paikalle on ollut aikaisemminkin tunkua, ilman tulosta tai lupaavia demoja, mutta nyt näyttää olevan jyvä kohdallaan. Jazz: Hired Guns tunnettiin aikaisemmin nimellä Jagged Alliance 3D. Feikki-Afrikkaan sijoittuva Jazz jopa oikeasti muistuttaa aitoa Jagged Alliance -kokemusta ja nimenomaan hyvässä.

Palkkiksia palkataan, aseistetaan ja luetaan tehtävään liittyviä sähköposteja. Pelissä liikutaan sektoreiksi jaetulla Afrikan mantereella. Omiin sektoreihin voi ostaa vaikka puolustusta helpottavia päivityksiä. Kun sektorissa on vihollisia, siirrytään maittavaan vuoropohjaiseen taisteluun. Kieputeltavaa 3D-maastoa lukuun ottamatta pelaaminen on suoraan Jagged kakkosesta. Toimintapisteiden rajoissa palkkasoturit hiipivät, ryömivät ja ampuvat vihollisia päähän. Ikävä kyllä, aidat ja semmoiset ovat palkkareille ylittämätön este, ja vihollisen aseet haihtuvat. Vaikka vallitsevan kuninkaan Silent Stormin tasolle ei venytä, genren perusvaatimukset ylitetään reippaasti.

Aseiden tehoa on lisätty niin, että hämmästyksekseni onnistuin tappamaan vihuja kerralla enkä hitaasti hiomalla. Koko pelissä on nyt mukava tappamisen meininki, vihollinenkin käy päälle eikä vain lomaile. Yksi tärkeä osa-alue vähän köhii ja se on palkkikset. Ainakin demossa ääninäyttely on turhan amatöörimäistä eikä persoona noussut esiin.

Demon perusteella minä menisin kauppaan äärimmäisellä vauhdilla. Vuoropohjaiset taktiikkapelit, joissa ohjataan ryhmää, ovat kuin teriyakimarinoitu kuivaliha: kun makuun pääsee, se on menoa. Kesän alussa julkaistu UFO: Extraterrestrials auttoi, mutta lisää kaivataan.

Ikävä uutinen on se, että Jazz: Hired Guns etsii vielä julkaisijaa lännessä. Jagged Alliance ei nimittäin ole pelikehitysmaissa samanlainen legenda kuin meillä Suomessa.

Paradox, köh KÖH!.

Lisää aiheesta

  • Shogun 2: Total War

    Hjalliksen Diili ei ollut kaikkien aikojen työhönottohaastattelu. Se käytiin jo 1600-luvun Japanissa, jossa pyrittiin shoguniksi shogunin paikalle.

    Total War palaa Japaniin Shogun 2:ssa ja tuntuu tiukan teemansa ansiosta sarjan alkuaikojen erinomaiselta strategiapeliltä. Armeijan lisäksi…
  • Killzone 3

    www.killzone.com

    Helghast sai viimeksi ISA:n kädestä, mutta helghastilaiset tuntuvat olevan harvinaisen kovapäistä porukkaa, sillä scifisota jatkuu entistä rankempana Killzone 3:ssa.

    Killzonen avaruustaistelu jatkuu, vaikka Helghastin häikäilemätön diktaattori Visari ei enää väpätä.…
  • LittleBigPlanet 2

    Kun näytin LittleBigPlanetia kaverilleni, mies nauroi ensin hahmon nimelle, kunnes pääsi peliin käsiksi. Ääni loppui mutta hymy ei hyytynyt.

    Jo perinteet velvoittavat, että konsoli tarvitsee maskotikseen tasoloikkahahmon. PS3:lla roolin sai sympaattisen valloittava säkkipoika, jonka…