Simon the Sorcerer 4: Chaos Happens

Artikkeli on luettavissa 4.6.2008.

Simon the Sorcerer 4: Chaos Happens

www.playlogicgames.com

Pelit pelasi -logo, puolikas sivu

Umpisurkean Simon the Sorcerer 3D:n jälkeen lienen ollut niitä harvoja, jotka jäivät vielä odottamaan sarjalle uutta osaa ja valoisampaa tulevaisuutta.

Edellisen osan suuri heikkous ei ollut ruma kolmiulotteinen grafiikka, vaan huono tarina, ja se, että Simonista oli tehty vastenmielinen, alapäällään ajatteleva öykkäri. Simon the Sorcerer 4: Chaos Happens palauttaa terävähattuiselle sankarillemme aivot ja vaikuttaa tekevän kaiken muutenkin paremmin. Ehkä se johtuu siitä, että vetovastuu on siirtynyt alkuperäiseltä kehitystiimiltä saksalaiselle Silver Style Entertainmentille.

Seikkailu käynnistyy, kun Simonin pikkuveli viskaa kaukosäätimen sankarimme kupoliin niin, että vintti pimenee. Simon saa vision, jossa hänen ihana (ja runsasmuotoinen) ensi-ihastuksensa Alix kertoo, että rinnakkaistodellisuuden fantasiamaailma on taas suuressa vaarassa. Niinpä Simon kaataa maitoa vaatekaappiinsa ja lennähtää pelastamaan maailmaa jälleen kerran.

Huolimatta perinteisestä otteestaan peli vaikuttaa lupaavalta. Grafiikka on nättiä, käyttöliittymä toimii ja ennakkoversiossa eteen tulleet ratkaistavat ongelmat ovat perushyvää tasoa. Jatkuvasti viljelty huumori ei sekään alkanut (ainakaan vielä) ärsyttää. Ääninäyttely sen sijaan raastoi korvia todella pahasti. Yli-ikäiset ja -innokkaat harrastelijanäyttelijät eivät ole paras valinta teinien näyttelijöiksi.

Näyttelijätyöstä huolimatta Simon pääsee odotettavien pelien listalleni. Pelin pitäisi ilmestyä kevään aikana.

Aleksi Kuutio

PC

Silver Style Entertainment/Playlogic

Ilmestyy keväällä 2008

Lisää aiheesta

  • Shogun 2: Total War

    Hjalliksen Diili ei ollut kaikkien aikojen työhönottohaastattelu. Se käytiin jo 1600-luvun Japanissa, jossa pyrittiin shoguniksi shogunin paikalle.

    Total War palaa Japaniin Shogun 2:ssa ja tuntuu tiukan teemansa ansiosta sarjan alkuaikojen erinomaiselta strategiapeliltä. Armeijan lisäksi…
  • Killzone 3

    www.killzone.com

    Helghast sai viimeksi ISA:n kädestä, mutta helghastilaiset tuntuvat olevan harvinaisen kovapäistä porukkaa, sillä scifisota jatkuu entistä rankempana Killzone 3:ssa.

    Killzonen avaruustaistelu jatkuu, vaikka Helghastin häikäilemätön diktaattori Visari ei enää väpätä.…
  • LittleBigPlanet 2

    Kun näytin LittleBigPlanetia kaverilleni, mies nauroi ensin hahmon nimelle, kunnes pääsi peliin käsiksi. Ääni loppui mutta hymy ei hyytynyt.

    Jo perinteet velvoittavat, että konsoli tarvitsee maskotikseen tasoloikkahahmon. PS3:lla roolin sai sympaattisen valloittava säkkipoika, jonka…