Super Mario Galaxy (Wii)

wii.nintendo.com

Nintendon faneja moititaan usein tulevaisuudessa elämisestä, sillä himotuimmat Nintendo-pelit siintävät usein kaukaisessa tulevaisuudessa. Tänä syksynä eletäänkin käänteentekevää aikaa, kun Wiin odotetuimmat pelit ilmestyvät yksi toisensa jälkeen kauppoihin. Odotetuin kaikista on Super Mario Galaxy. Pelot ensi vuoteen viipyvästä eurojulkaisusta ovat osoittautumassa turhiksi, sillä Nintendo lupaa Mario-uutuuden kauppoihin 16. marraskuuta.

Super Mario Galaxy on elävä todiste pelisuunnittelija Shigeru Miyamoton etevyydestä ja mielikuvituksellisuudesta. Sieniä syövä putkimies uhmaa painovoimaa ja avaruutta, kun hän syöksyy jättiloikin planeetalta toiselle. Kuvakulma pyörii huiman seikkailun aikana niin villisti, että käsitteet "ylhäällä" ja "alhaalla" kadottavat merkityksensä.

Teemakentät antavat Marion avaruusseikkailulle oman värinsä. Jälkiruokien maailmassa putkimiehemme kakkuselta kakkuselle käy, kunnes pikku jalka liukuhihnalta pilkahtaa. Mario tutustuu myös kukkien ja mehiläisten maailmaan, sananmukaisesti. Kun Mario poimii salaperäisen keltamustaraitaisen sienen, työhaalarit vaihtuvat pöriseviin mehiläissiipiin.

Päätähuimaavasta pyörityksestä huolimatta Super Mario Galaxyn kontrollit ovat yllättävän maanläheiset. Keskeisimmät kontrollit, kuten liikkuminen (analoginen tatti) ja hyppiminen (A-nappi), hoituvat ilman turhaa kikkailua, eikä wiimotea vatkata kuin kieputushyökkäysten kaltaisissa erikoisliikkeissä.

Siinä missä Super Mario Sunshine tuntui lähinnä takapakilta mestarillisen Super Mario 64:n jälkeen, Super Mario Galaxyssä on kaikki ainekset Wiin kestävimmäksi klassikoksi. Laskekaa päiviä, Mario-fanit!

Lisää aiheesta

  • Shogun 2: Total War

    Hjalliksen Diili ei ollut kaikkien aikojen työhönottohaastattelu. Se käytiin jo 1600-luvun Japanissa, jossa pyrittiin shoguniksi shogunin paikalle.

    Total War palaa Japaniin Shogun 2:ssa ja tuntuu tiukan teemansa ansiosta sarjan alkuaikojen erinomaiselta strategiapeliltä. Armeijan lisäksi…
  • Killzone 3

    www.killzone.com

    Helghast sai viimeksi ISA:n kädestä, mutta helghastilaiset tuntuvat olevan harvinaisen kovapäistä porukkaa, sillä scifisota jatkuu entistä rankempana Killzone 3:ssa.

    Killzonen avaruustaistelu jatkuu, vaikka Helghastin häikäilemätön diktaattori Visari ei enää väpätä.…
  • LittleBigPlanet 2

    Kun näytin LittleBigPlanetia kaverilleni, mies nauroi ensin hahmon nimelle, kunnes pääsi peliin käsiksi. Ääni loppui mutta hymy ei hyytynyt.

    Jo perinteet velvoittavat, että konsoli tarvitsee maskotikseen tasoloikkahahmon. PS3:lla roolin sai sympaattisen valloittava säkkipoika, jonka…