Super Paper Mario

Wiin Super Paper Mario on yksi niistä Nintendo-peleistä, joita ohjelmoitiin jo GameCubelle, kunnes japanilaisfirma veti maton koneensa alta. Twilight Princessin tavoin myös Super Paper Mario on lennossa muutettu Wii-peliksi, mutta yksityiskohtaa ei pelatessa huomaa. Peli toimii sujuvasti kapulaohjauksella, jossa wiiremotea käytetään klassisena NES-padina kouraan poikittain käännettynä. Liikeohjausta ja kuvaruudun osoittelua käytetään vain satunnaisissa osuuksissa.

Tasoloikkaa ja roolipelaamista yhdistävässä Super Paper Mariossa Bowserin viran roistona onkin napannut Count Bleck, joka passittaa sankarinelikon Flipside-maailmaan. Paikka sijaitsee ulottuvuuksien välissä. Ympäristö on yleensä kaksiulotteinen, mutta Mario pystyy taikavoimillaan levittämään maailmaan lyhyeksi hetkeksi kolmannenkin ulottuvuuden.

Ulottuvuuksilla kikkailu on iso osa pelimekaniikkaa. Ruudulla vipeltävät viholliset voi väistää vaihtamalla hetkeksi kolmiulotteiseen ympäristöön ja astumalla yksinkertaisesti sivuun. Jos etenemisen pysäyttää maasta töröttävä viemärikansi, jonka päälle ei Mariokaan hyppää, putken kiertää helposti virestä maailmassa. Kaikista taisteluista ei tosin voi kävellä ohi, sillä kokemuspisteiden puutteessa sankari jää varreltaan liian hentoiseksi ja matkaa tyssää seuraavaan pomotaisteluun.

Varsinkin sivutehtävissä pelimekaniikka heittelee villisti. Vaikka peruspeli on perinteistä tasoloikkaa, Brain Training -päässälaskujen jälkeen saatetaan mättää hirviötä klassisen vuoropohjaisessa roolipelissä.

Super Paper Mario on tehty puhtaasti peliharrastajille, sillä maailma vilisee viittauksia Nintendo-universumiin ja muihin peleihin. Tarinassa lasketaan leikkiä niin otakuista kuin foorumijääristä, jotka inhoavat/rakastavat peliä X, jota eivät ole vielä edes nähneet. Popkulttuurilla ilkamoiva Super Paper Mario ilmestyy Wiille syyskuussa Euroopassa. Vaikka Super Paper Mario ei juuri uudista sarjaansa, sarjan Wii-debyytti on kehuttu maailmalla jo pilviin.5-9-

Lisää aiheesta

  • Shogun 2: Total War

    Hjalliksen Diili ei ollut kaikkien aikojen työhönottohaastattelu. Se käytiin jo 1600-luvun Japanissa, jossa pyrittiin shoguniksi shogunin paikalle.

    Total War palaa Japaniin Shogun 2:ssa ja tuntuu tiukan teemansa ansiosta sarjan alkuaikojen erinomaiselta strategiapeliltä. Armeijan lisäksi…
  • Killzone 3

    www.killzone.com

    Helghast sai viimeksi ISA:n kädestä, mutta helghastilaiset tuntuvat olevan harvinaisen kovapäistä porukkaa, sillä scifisota jatkuu entistä rankempana Killzone 3:ssa.

    Killzonen avaruustaistelu jatkuu, vaikka Helghastin häikäilemätön diktaattori Visari ei enää väpätä.…
  • LittleBigPlanet 2

    Kun näytin LittleBigPlanetia kaverilleni, mies nauroi ensin hahmon nimelle, kunnes pääsi peliin käsiksi. Ääni loppui mutta hymy ei hyytynyt.

    Jo perinteet velvoittavat, että konsoli tarvitsee maskotikseen tasoloikkahahmon. PS3:lla roolin sai sympaattisen valloittava säkkipoika, jonka…