Viking: Battle for Asgard

Historiallisiin taisteluihin ja kuninkaallisiin valtapeleihin mieltynyt Creative Assembly todistaa muuntautumiskykyään tuottamalla Total War -strategiajärkäleiden lomassa reipashenkisiä toimintaseikkailuita konsoleille. Kreikkalaisiin taruihin pureutunut Spartan: Total Warrior saa hengenperillisen skandinaavisista myyteistä ammentavasta Viking: Battle for Asgardista. Luvassa on veristä viikinkimättöä, jumalten juonittelua ja huikeita joukkokohtauksia.

Viking: Battle for Asgardissa tavallisen kuolevaisen on siivottava jumalainen sekasotku. Kuoleman valtiatar Hel on uhmannut ylijumala Odinin valtaa ja karkotettu taivaallisen Asgardin saleista Midgårdiin, kuolevaisten keskuuteen. Hel ei kohtaloaan sulata, vaan kokoaa itselleen armeijan viikinkien vainajista. Katala nainen aikoo käynnistää ragnarökin, maailmanlopun, ja pyyhkäistä Midgårdin kansat ja Asgardin jumalat olemattomiin. Midgårdin puolustajaksi nousee raavas viikinkisoturi Skarin, jumalten valittu. Hän ei ole suinkaan tehtävässään yksin, sillä hän liittoutuu lohikäärmeiden kanssa ja kokoaa oman armeijansa. Let’s ragnarök’n’roll!

Creative Assemblyn luoma Midgård koostuu kolmesta saaresta, jotka pelastetaan Helin kynsistä yksi kerrallaan. Skarin aloittaa tehtävänsä yksin, mutta viimeisten koitosten häämöttäessä hänellä on joukko-osastoittain miehiä takanaan. Kun ruudulla on tuhat miestä aseissa, Skarinin ei tarvitse enää välittää yksittäisten rivivihollisten mättämisestä. Sen sijaan Skarinin on poimittava kaaoksen keskeltä ne vastustajat, jotka tuottavat omille viikinkiurhoille eniten harmia – kuten loitsujaan veisaavat shamaanit ja muodostelmia tuhoavat jättiläiset. Raivoavan jätin harteille kiipeävä Skarin onkin melkoinen näky!

Kirveellä ja miekalla mäiskivä Skarin on pelottava luonnonvoima. Hänen taistelutyylinsä on kerta kaikkiaan brutaali: vihollisia lyödään molemmin käsin halki, poikki ja pinoon. Lohikäärmeet ovat Viking: Battle for Asgardin todellisia joukkotuhoaseita, sillä yhdellä tulikivenkatkuisella ilmaiskulla voi lanata kokonaisia vihollismuodostelmia. Lohikäärmeiden hyökkäyksiä voi kuitenkin kutsua vain rajoitetusti, joten jatkuviin pommituksiin ei ole mahdollisuutta.

Lupaukset suuren armeijan kokoamisesta ja pelaajan oman harkinnan mukaan etenevästä Midgårdin vapautuksesta kasaavat kovia odotuksia Creative Assemblyn viikinkipeliä kohtaan. Vaikka viikkaripeli ilmestyy vain konsoleille, Creative Assembly ei ole unohtanut uskollisia PC-fanejaan. Total War -sarja jatkuu nimittäin ensi vuonna eurooppalaisen imperialismin aikaan sijoittuvalla Empire: Total Warilla.

Lisää aiheesta

  • Shogun 2: Total War

    Hjalliksen Diili ei ollut kaikkien aikojen työhönottohaastattelu. Se käytiin jo 1600-luvun Japanissa, jossa pyrittiin shoguniksi shogunin paikalle.

    Total War palaa Japaniin Shogun 2:ssa ja tuntuu tiukan teemansa ansiosta sarjan alkuaikojen erinomaiselta strategiapeliltä. Armeijan lisäksi…
  • Killzone 3

    www.killzone.com

    Helghast sai viimeksi ISA:n kädestä, mutta helghastilaiset tuntuvat olevan harvinaisen kovapäistä porukkaa, sillä scifisota jatkuu entistä rankempana Killzone 3:ssa.

    Killzonen avaruustaistelu jatkuu, vaikka Helghastin häikäilemätön diktaattori Visari ei enää väpätä.…
  • LittleBigPlanet 2

    Kun näytin LittleBigPlanetia kaverilleni, mies nauroi ensin hahmon nimelle, kunnes pääsi peliin käsiksi. Ääni loppui mutta hymy ei hyytynyt.

    Jo perinteet velvoittavat, että konsoli tarvitsee maskotikseen tasoloikkahahmon. PS3:lla roolin sai sympaattisen valloittava säkkipoika, jonka…