Battleborn uudistaa räiskintägenreä

Borderlandsista tuttu Gearbox julkaisi Battleborn-räiskinnän, jossa Dotan ja League of Legendsin idea naitetaan FPS-peleihin. Samaa ideaa hyödyntää myös toukokuun lopussa ilmestyvä Blizzardin Overwatch.

Battlebornin suurin valtti on nettipeli, jossa 5 vastaan 5 -jengeillä taistellaan erän voitosta. Hahmoksi valittavana on 25 erilaista sankaria, joiden ominaisuudet kehittyvät erän aikana.

Sankarit jaetaan ominaisuuksiensa mukaan eri rooleihin. Hyökkääjät tekevät roimasti vahinkoa joko lähitaisteluaseilla tai ampumalla, puolustajat kestävät osumia ja tukimiehet taas pystyvät parantamaan muita, suojaamaan vahingolta tai lisäämään tulivoimaa. Roolijako ei ole kiveen hakattu, sillä kykyvalinnoillaan hahmoon pystyy vaikuttamaan vielä erän aikanakin.

Pelimuotoja on kolme:

Incursion lainataan suoraan moba-genrestä, sillä tarkoituksena on tukea oman puolen tekoälyminioneiden marssia kohti vastustajan tukikohtaa. Tavoitteena on tuhota vastustajan tukikohta ja pitää oma ehjänä.

Capture on tuttu aluehallintapelimuoto, jossa vallataan ja pidetään kentän alueet hallussa voittoon asti.

Meltdown on idealtaan kuin käänteinen Lemmings, sillä tarkoituksena on saattaa oman puolen minionit tuhottaviksi kentän keskellä odottavaan läjäyttimeen. Jokaisesta perille saadusta minionista irtoaa jengille pisteitä.

Borderlandsissa on nettiräiskinnän rinnalla myös yksinpelin tarinamoodi, jossa selvitetään kenttien tehtävät kampanjassa. Kampanjan voi pelata yksin tai kimpassa kaverin kanssa.

Battleborn ilmestyi PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle toukokuun 3. päivä. Arvostelu on kesäkuun Pelit-lehdessä, koska nettipeli vaatii, että linjoilla olisi muitakin.