Battlefield V -beta aukesi kaikille

EA pitää Battlefield V -räiskintäpelille kaikille avoimen moninpelibetan syyskuun 6. päivästä lähtien. Alustoina ovat PC, PS4 ja Xbox One, joten betaversio löytyy konsoleiden kauppapaikoista ja Origin-digikaupasta. Serverit avautuvat kaikille kello 11 Suomen aikaa. 

Teemana on taas toinen maailmansota. Pelattavana on kaksi karttaa: Rotterdam ja Arctic Fjord. Rotterdamissa pelataan 64 pelaajan Conquestia, joka on valittu betaan ainoana valmiin pelin kahdeksasta eri pelimuodosta.

Betan Grand Operation -minikampanjassa laskuvarjojoukot taistelevat Norjan hallinnasta Arctic Fjord -kartalla. Grand Operation -kampanjat hakevat innoituksensa todellisista historiallisista taisteluista, mutta eivät perustu suoraan niihin. Ne kestävät neljä peliä, joiden aikana tavoitteet vaihtuvat. Betassa pelimuotoina ovat Airborne- ja Breakthrough-pelimuodot eli Grand Operationista nähdään kaksi ensimmäistä päivää.

Lisäksi betassa nähdään vilaus Tides of War -episodipelimuodosta, jossa peliin saadaan tarinallisia tehtäviä parin kuukauden välein. Betatehtävän läpäisy palkitaan tuntolevyllä lopulliseen peliin. 

Betassa kehitystiimi DICE keskittyy tutkimaan osumapisteiden tunnistusta, aseiden rekyyliä ja hajontaa, hahmojen erottuvuutta ja liikkumista. Tasapainotuksessa seurataan, miten nopeasti hahmoluokat keräävät kokemusta ja kuinka kauan keskivertopelaajalla menee vastustajan kaatamiseen. Lista on koottu aikaisempien moninpelitestien perusteella, joiden pohjalta on jo tehty tasapaino-, käyttöliittymä- ja karttamuutoksia avoimeen betaan. 

Beta päättyy tiistaina 11. syyskuuta kello 17 Suomen aikaa. Ohjeet mukaan pääsyyn löytyvät muun muassa täältä

Battlefield V ilmestyy marraskuun 20. päivä.