Battlegrounds-rinki muuttuu vaarallisemmaksi

Playerunknown's Battlegrounds sai pelin luonnetta muuttavan päivityksen. Jatkossa pelaajien on pysyttävä entistä tiiviimmin ringin sisällä, sillä ulkopuolelle jääminen aiheuttaa sitä enemmän vahinkoa, mitä kauempana rajasta on. Sääntö ei päde ensimmäisen ringin kohdalla, jotta saaren toiselta puoleltakin ehtii ajoissa pelialueelle.

Muutosta alettiin suunnitella, koska pelissä oli liian helppoa kärkkyä alueen ulkopuolelta loppuringissä olijoita tai sinne pyrkijöitä. Blueholen tarkoituksena on kannustaa pelaajia aktiiviseen kamppailuun ja lähitaisteluun ringissä. Osittain muutos tehtiin pelin esports-tavoitteiden takia, sillä elokuun lopussa käydyssä Gamescom Invitationissa menestyttiin turhan usein kämppimällä pelialueen ulkopuolella. Piiloleikki on toki hauskaa, mutta penkkiurheiluna se tuskin toimii. 

Ennakkosuunnitelmien mukaan tänä vuonna ilmestyy vielä yksi pätsi versionumerolla 1.0 eli se on "julkaisuversio", jos moisesta voi enää Early Access -aikakaudella puhua. Siihen on luvassa muun muassa kiipeily ja loikkahyppy, jolla ikkunasta pääsee läpi ilman makroa tai harjoittelua.