Playerunknown's Battlegrounds juhlii joulua ilmestymällä

Playerunknown's Battlegrounds siirtyy Early Access -vaiheesta julkaisuversioon eli vanhanaikaisesti sanottuna ilmestyy 21.12. Kaikki viikon sisällä julkaisusta pelissä käyneet saavat hahmolleen Chicken Dinner -t-paidan, kertoo pelintekijä Bluehole Studios

1.0-versiossa on tukku isoja muutoksia. Peli saa uuden Miramar-aavikkokartan. Luvassa on viisi uutta asetta, joista osa on karttakohtaisia. Esimerkiksi Winchester-metsästyskiväärin voi löytää vain Miramarista. Peli saa myös kolme uutta ajoneuvoa: hippivanin, pickupin ja vesiskootterin.

Pelisääntöjä muutetaan hieman. Jatkossa ammukset hidastuvat lentäessään eivätkä vain putoa, mikä vaikuttaa ennakkoon pitkillä etäisyyksillä. Osumapistealueita muutetaan. Esimerkiksi kaulaan ei enää kannata ampua, koska sitä suojaa jatkossa kypärä. Rintaosumien vauriota nostetaan.

Hahmon liikkumista parannetaan, jolloin lähes kaikista ikkunoista pääsee hyppäämään ilman taitoa tai näppäinmakroa. Lisäksi lagiongelmaan yritetään vaikuttaa tiukentamalla serverin hyväksymiä pelaajia heidän nettiyhteytensä mukaan. Serveri koittaa jatkossa niputtaa pelaajat heidän pingiensä mukaan, jolloin pelaajien välillä ei olisi niin suurta hajontaa.   

Lisäksi peli saa killcam- ja replaytoiminnot, joilla voi seurata omaa suoritustaan. Replay-toiminto nauhoittaa kaikki pelitapahtumat kilometrin päässä pelaajan hahmosta ja peli muistaa 20 viimeisintä matsia. Ominaisuuden voi laittaa pois päältä, mikä parantaa pelin pyörimistä. 

Täydellinen julkaisupäivityslista löytyy täältä. Siellä on muun muassa vauriosysteemi selitettynä kaavakuvin ja kertoimin. Viesti kuuluu tiivistettynä: tähtää päähän.