Battletech: Locustin kokoinen nettiarvostelu

Battletech

Harebrained/Paradox

PC

Mech my day, punk

Vuonna 3025 ihminen on levittäytynyt tähtiin, eikä kommelluksilta voida välttyä. Niitä ratkotaan battlemecheillä. Battlemechit ovat 20-100 tonnin painoisia käveleviä tankkeja, joita ohjaavat mechwarriorit ja tuottavat automatisoidut tehtaat.

Vaikka Battletech-pelejä on julkaistu leegio, pitkään ainoa Battletechin lippua nykyarvoilla heiluttanut peli on nettiräiskintä Mechwarrior Online. Mutta puristit ovat nuristeteja, sillä vuoropohjaisen taktisen mechitaistelun kääntäminen tosiaikaiseksi vaatii loren ja sääntöjen luovaa tulkintaa.

Mechtaistelussa ideana on tuhota vastustajan keskirunko, jalat tai pilotti. Aseet, kuten laserit, autocannonit ja ohjukset, tuottavat lämpöä. Liika lämpö vahingoittaa mechiä tai jopa sammuttaa sen kesken taistelun. Ampumisen lisäksi mechiä voi vetää reilusti turpiin tai epäreilusti hypätä sen päälle. Lämmön, panssaroinnin ja rakenteen lisäksi mecheillä pitää seurata myös tasapainoa tai muuten metallirunko makaa rähmällään maassa.

Shadowrunia hienosti videopelilöinyt Harebrained on tehnyt Battletechissä varsin hyvää jälkeä. Pöytäpelin sääntöjä on virtaviivaistettu , muun muassa äärettömän tärkeät palavat metsät eivät loista kuin poissaolollaan, onneksi vedessä seisominen jäähdyttelymielessä on mukana.

Ideana on johtaa palkkasoturifirmaa kampanjassa, joka koostuu elintärkeistä juonta ja mahdollisuuksia edistävistä tehtävistä ja satunnaistehtävistä, joista hierotaan rahaa ja tavaraa. Talliin kerätään mechejä, nyrkkisääntönä isompi on parempi.

Ketkä haluavat taisteluun? Käsi ylös!

Aihepiiriin sopivasti peli on raskas ja kankea, niin teknisesti kuin myös käyttöliittymältään, jonka kryptiset salat kannattaa selvittää internetistä. Tekoäly uskoo enimmäkseen suoraan hyökkäykseen. Mutta kun Battletech muuten on täynnä pelaamisen parhautta, en jaksa valittaa, ettei minua sotketa ruikuttajiin. Kun taistelusysteemin salat oppii ja viiveet modaa pois, se on motivoivan monipuolinen ja visuaalisesti tyydyttävä. Ja vaikka asevalikoima on MWO:n jälkeen tosi suppea, mechien virittäminen on aina hauskaa.

Harebrained on hienosti refitannut vanhan chassiksen uuteen uskoon. Jos et ymmärrä, mitä se tarkoittaa, niin sivistä itsesi Battletechillä.

Päänsärky on vaarallista.