Bejeweled 2 (iPod Touch)

Nykypäivän Tetris, Bejeweled, on vallannut kaikki mahdolliset pelialustat. Ideana on muodostaa kolmen tai useamman jalokiven sarjoja joko pysty- tai vaakasuoraan, jolloin ne tuhoutuvat. Taivaasta tippuu uusia kiviä korvaamaan menetetyt, ja peli jatkuu niin kauan, kun sarjoja saa muodostettua. Bejeweledin syömien työtuntien määrä maailmassa lienee tähtitieteellinen.

Bejeweled 2:ssa kaavaa piristävät neljän sarjoista saatavat räjähtävät kivet ja viiden sarjoista ilmestyvät mahtikivet, jotka pystyvät poistamaan ruudulta tietyn väriset jalokivet kokonaan. Ulkoasu on ykköstä sähäkämpi, mutta muuten erot ovat vähäisiä.

iPod Touchissa kiviä voi siirtää sormella, mikä on älyttömän kätevää, ja peliä voi pelata joko kone pysty- tai vaakatasossa. Pelimuotoina on klassisen keräilyn lisäksi aikapeli, jossa kivisarjat tuovat lisää peliaikaa, ja ikuisesti jatkuva vapaapeli, jossa ei voi hävitä eikä sen myötä ole mitään tolkkua.

Bejeweledin hohto ei ole hävinnyt mihinkään, vaan helppokäyttöisenä taskuversiona se loistaa kirkkaammin kuin platina timanttisormuksissani.

90