Destiny 2 ja sen vastustajat

Destiny 2:ssa kotoista aurinkokuntaamme kansoittavat ihmisten lisäksi monenlaiset muutkin otukset roboteista kummituksiin. Yhteistä jokaiselle muukalaisrodulle ovat tietyt hahmoluokat, sillä joka rodulla on tarkka-ampuja, tankki ja tykinruokayksikkö.

Cabal

Tarinan pahiksen rooli on sälytetty cabalien niskoille. Kosmiset sotanorsut ovat taistelunhimoista porukkaa. Yksiköt kestävät reilusti kuritusta, mutta ovat varsin hitaista. Cabalien riveissä ottelee ehdoton inhokkiviholliseni, energiakilven takana lyllertävä keltamaksajääkäri.

Destiny 2:n tarinassa Gears of Warista karannut Ghaul tuo omat joukkonsa Maahan, josta seuraa itkua ja sekasortoa. Valkoiseen haarniskaan sonnustautunut Ghaul on cabaloitu versio Mad Max Fury Roadin Immortan Joesta tai Nolanin bättis-leffan Banesta.

Ghaul ei ole mikään kiiltokuvapoika.

Fallen

Pakolliset avaruusmerirosvot viilettävät vikkelästi nelinkontin paikasta toiseen. Perustaistelija kaatuu muutamasta niitistä, mutta karvakauluksiin sonnustautuneet heimopäälliköt piileskelevät suojakilven alla, ja luikkivat piiloon, kun suoja romahtaa. Fallen on mukavaa tykinruokaa, yhdellä poikkeuksella. Pallomaiset Servitorit ovat lähes cabalin kilpiveikkojen veroisia ärsyttävyyksiä.

Fallenit hönkivät kimppuun massalla.

Vex

Konerotu Vex asustaa Nessus-planetoidilla. Terminaattorit luottavat massaan ja liikkuvat kohtuullisen vikkelästi. Näppituntumalla Vexien riveissä ottelevat pelin kookkaimmat viholliset. Suojakilvin varustettujen jättirobottien listiminen edellyttää joko pitkää pinnaa tai Kohtalo-tovereiden apua. Etenkin silloin, kun kyseessä on keltaisella energiapalkilla varustettu esimiesversio.

Vexien erikoisuus on, että konerotua ei välttämättä kannata ampua päähän. Goblinien ja hobgoblinien heikko kohta onkin vatsan hohtava piste eikä otsa. Etsinnöistä huolimatta en ole vielä törmännyt Vexiin nimeltä Salmi.

Vexit uskovat, että koolla on merkitystä.

Hive

Koska kyseessä on Bungien tekemä peli, siinä on oltava massalla niskaan vyöryvä muukalaisrotu. Halojen Floodin roolin on Destinyssä perinyt Hive, joka fyysiseltä olomuodoltaan muistuttaa ksenomorfin ja zombin risteytystä.

Hiven perusyksikkö on laakista kaatuva halailija, joka luottaa massaan. Kun lääppijöitä puskee iholle joka suunnasta, varustuksena on syytä olla sarjatuliase tai porukka on saatava kapeaan tötteröön, jossa vastarintaa kaadetaan svendufvamaisesti.

Hiven riveissä ottelee pelin toiseksi ärsyttävin vihollistyyppi. Rutkasti kuritusta kestävä Knight osaa parantaa itseään, mitä en isommin arvosta. Etenkään silloin, kun kimppuun höökii ritarivoimaa kaksin kappalein. Kun tällaisesta taistelukosketuksesta selviää hengissä, Hiven tappio hivelee egoa.

Knight osaa parantaa itsensä ja kestää rutkasti kuritusta.

Taken

En ollut kovin otettu, kun Takenit paljastuivat Liam Neeson -kloonien sijaan mustiksi kummitusvalopäiksi. Takenien taistelutaktiikka lainaa vikkelyyden fallenilta ja massan hiveltä. Osa yksiköistä osaa jakautua ammuttaessa kahtia.

Henkien kätkemät kummitukset näyttävät sekoitukselta muista pelin roduista, ja virallinen selitys tukee tätä teoriaa. Kyseessä on monikansallinen armeija, jonka jäsenet on rekrytoinut Hive-jumala Oryx.

Takenit ovat varsinaisia valopäitä.

Pelit-lehti on tehnyt sopimuksen Activisionin kanssa Destiny 2:n markkinoinnista eli tämä on mainos. Activision ei puutu jutun sisältöön.