E3: Kovaa ja korkealta, Far Cry 4!

FC4_screen_tuktuk_e3_140609_8pmPST_1402224704

Far Cry 4 teki vaikutuksen Ubisoftin viimeöisessä E3-pressissä. Räiskintäsaaga muuttaa jälleen muotoa, kun trooppiset paratiisimaisemat vaihtuvat Himalajalla sijaitsevaan Kyratin fiktiiviseen kuningaskuntaan. Jylhistä vuoristomaisemista päätellen maan nimi voisi olla vaikka Bhutan tai Nepal.

Vaikka pelialue näyttää jyrkkine korkeuseroineen vaikeakulkuiselta, peli suorastaan pursuaa erilaisia kulkuneuvoja ja liikkumista helpottavia apuvälineitä. Kiipeilyköydet ja liitopuvut ovat ainakin ahkerassa käytössä. Pelissä lennetään myös kahden istuttavilla helikoptereilla, toisen paikan ollessa vapaana co-opia varten.

Eläinkunta saa Far Cry 4:ssä entistä aktiivisemman roolin. Norsut ovat erityisen merkittäviä, sillä niillä voi ratsastaa ja niitä voi manipuloida ryntäämään vihollisten tai jopa kokonaisten ajoneuvojen kimppuun.

Far Cry 3:n tapaan hiekkalaatikkomainen pelialue rauhoitetaan vihollisista eliminoimalla yksi kerrallaan vihollisen tukikohtia. Tukikohdat eivät ole enää pelkkiä parilla singonlaukauksella tuhottavia telttaleirejä, vaan kokonaisia muurien ympäröimiä pikkukaupunkeja. Onneksi kaverin voi kutsua hätiin, co-opin ollessa saumaton osa Far Cry 4:n hiekkalaatikkokokemusta. Ilmeisesti vain pääjuonta edistävät tehtävät on rajattu co-opin ulkopuolelle.

Ubisoftin pressimateriaaleissa tehdään iso numero pelin pääpahiksesta Pagan Ministä. Hän on pienen maan diktaattori, joka pukeutuu kuin suuren muotitalon johtaja. Onko Min paatunut psykopaatti vai ainoa rationaalinen ihminen hulluksi tulleessa maailmassa, arvuuttelee Ubisoft.

Far Cry 4 ilmestyy PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle 18. marraskuuta.

7 minuutin katkelma pelistä.

Kuka on Pagan Min?

FC4_screen_paganmin_portrait_e3_140609_4pmPST_1402296002

FC4_screen_honey_badher_e3_140609_8pmPST_1402224695