Ence voitti maailman huiput Madridissa

ENCE voitti Madridissa viikonloppuna pelatun BLAST Pro Series -CS:GO-turnauksen. Voitolla joukkue tienasi 125 000 dollaria. 

ENCE vei miniturnauksen nimiinsä vakuuttavalla pelillä. Turnauksen lohkovaiheessa kuusi joukkuetta kohtasivat toisensa kerran yhden kartan verran ja lohkovaiheen kaksi parasta menivät finaaliin. Turnaustyyppi käy erinomaisesti stressitestistä, sillä ohipeleihin ei ole varaa vaan jokaisen kartan on onnistuttava. ENCE hävisi viidestä pelaamastaan kartasta vain kerran Ninjas in Pyjamasille Nukessa.

Finaalivastustajana oli maailman parhaaksi CS:GO-jengiksi rankattu Astralis. Astralis valitsi ensimmäiseksi kartakseen Nuken, jossa joukkueella on jo yli vuoden pituinen voittoputki. Ei ole enää, sillä ENCE voitti kartan 16-9. ENCEn valitseman Train-kartan ENCE voitti luvuin 16-13 ja vei Madridin turnauksen nimiinsä. Tavoilleen uskollisesti ENCE hävisi taas alun pistoolikierrokset, mutta väänsi heikon alun jälkeen voittoon.

Joukkueen valmentaja Slaava Räsänen kuvasi voittohaastattelussa, että joukkue on kehittynyt nimenomaan henkisesti ratkaisupeleissä, jossa heikot pelit pyritään nollaamaan: "Keskitymme vain seuraavaan kierrokseen. Unohdamme, mitä juuri tapahtui. Vielä on pelejä jäljellä, voimme vielä voittaa heidät. Keskitymme siihen."    

BLAST Pro Series -turnauksessa oli mukana maailman kärki eli ENCEn lisäksi Astralis, Ninjas in Pyjamas, Natus Vincere, Cloud9 ja Giants Gaming.

Turnausmatsit näkyvät täällä.