Everybody's Golf (PSP) – Kaikkea golfia kaikille

Sonyn Everybody's Golf on helposti opittava ja räväkkä golf-peli. Vaikka Everybody's Golf näyttää pirteän värikkään grafiikkansa ansiosta lapsellisen yksinkertaiselta, pinnan alla vaanii lajiuskollinen golfaus.

Pallonlätkimisen lisäksi mukana on roolipelimäisiä aineksia, sillä golffariaan voi ajan myötä parannella. Haastekisojen kautta etenevässä pelissä pääsee myös keräämään monipuolista bonusroinaa, avaamaan uusia ratoja ja muuta mielenkiintoista.

Everybody's Golf on hyvin japanilainen peli, mikä käy selväksi runsautta pursuavista valikkoruuduista tai viimeistään ensimmäisistä golf-haasteista, joissa palkintona voi olla vaikkapa lääkäreiden käyttämä hengityssuoja. Lyöntejä kommentoi ylipirtsakka mailatyttö ja pelaajat on nykäisty suoraan animesta, vaikka animaatioon on piirretty yli yksi ruutu sekunnissa.

Kisa aloitetaan tutkimalla rataa, päättämällä lyöntisuunta ja valitsemalla oikea maila. Palloa lyödään kolmen painalluksen swingillä: ensimmäinen käynnistää lyönnin, toinen määrittää voiman ja kolmas ratkaisee, kuinka keskelle palloa maila osuu. Hyvällä osumalla pallo singahtaa tyydyttävässä kaaressa taivaalle, huonolla taivaan tuuliin tai lässähtää torsona vähän matkan päähän.

Palloa lyötäessä on otettava huomioon tuulen suunta ja voimakkuus. Kaikki tieto on koko ajan kätevästi ruudulla, minkä ansiosta peli etenee rivakasti eikä nyhjää paikoillaan.

Everybody's Golfin radat antavat paljon anteeksi. Vaikka lyönti lähtisi epäonnistuneena kierrepallona kohti kallioita, pallo saattaa pompata kallioista takaisin karheikkoon ja kieriä sieltä takaisin väylälle. Vastapelurit eivät ole yhtä armeliaita. Jos tunaroi pelissään, vastustaja kuittaa armottomasti voiton.

Viheriöllä työskentely on tärkeä osa Everybody's Golfia. Reiän lähestyminen ja puttausten upottaminen vaatii kykyä hahmottaa radan muodot sekä taitoa antaa lyönnilleen sopiva voima. Puttaaminen ei ole helppoa, mutta pitkän putin upottaminen on sanoinkuvaamattoman riemastuttavaa.

Everybody's Golf on laadukas tuotos. Jos japanilaisen ylipirteyden sietää, niin käteen jää omintakeinen, mutta helposti opittava ja vauhdikas golfaus. Ja tapa viettää pelottavan paljon aikaa yhdessä hujauksessa.

Neljä tähteä

Lisää aiheesta