Greed Corp (PS3, saatavilla Xbox 360)

Vuoropohjaiset kevytstrategiat ovat nykyään lähes poikkeuksetta joko Advance Wars -klooneja tai lautapelikäännöksiä. Omaperäinen ja pettävän yksinkertainen Greed Corp ei ole kumpaakaan, vaikka siitä saisi helposti lautapelin. Ahneusyhtiössä voittoa tavoitellaan vain viidellä yksiköllä: kävelevä tankki, tykki, tankkitehdas, kuljetuskopteri ja kerääjä. Tankki on ainoa normaalisti liikkuva yksikkö, sillä kuljetuskopteri on kertakäyttöinen.

Tärkein on kerääjä, joka imee maaheksoista rahaksi kääntyviä resursseja. Kerääjät rouhivat omaa ja ympäröiviä heksoja yhden tason alemmas joka vuoro. Kun kerääjä pääsee alimpaan kerrokseen, heksat murtuvat ja putoavat yksiköineen päivineen areenalta pois. Kerääjiä ei voi pysäyttää, joten vihollisalueelle päässyt kerääjä on tuomiopäivän ase.

Tankkeja tarvitaan alueen valloittamiseen, sillä vain omille heksoille saa rakentaa. Panssukkeja mahtuu yhdelle heksalle korkeintaan 16 kappaletta ja ne tuhoutuvat taisteluissa aina yhden suhde yhteen. Tasatilanteessa alue jää hyökkääjälle, mikä sopii vallan mainiosti matsia nopeuttavalle kerääjäkikalle.

Omalla alueella tankit liikkuvat vapaasti mihin tahansa, mutta kallis kuljetuskopteri on ainoa keino tyhjän yli hyppäämiseen tai vihollisalueen keskelle hyökkäämiseen. Maastoa rapauttavalla kanuunalla ampuminen on melkein yhtä tyyristä, joten rahankäyttö kiteytyy kysymykseen: ammus tykkiin vai lentomatka?

Nopeatempoinen Greed Corp sopii erinomaisesti moninpeliksi, sillä vuorolle on aikaa tasan minuutti. Vastustajaksi käy kone, samalla sohvalla istuva kaveri, nettivirtuoosi tai kaikki kerralla, jos kyseessä on nelinpeli. Elävät vastustajat eivät ole välttämättömiä, sillä yksinpelikampanjassa piisaa pituutta, haastetta ja addiktiivista otetta. Näillä eväillä Greed Corp nousee kertaheitolla kevytstrategioiden kärkikaartiin.

90