Hearthstone: Grand Tournament - Pakkamielteen uhri

Buusterissa on yleensä nejä commonia ja yksi rare. Avatessani tämän buusterin, ensin hajosi poikani ja sitten alkoi Tuukka itkeä. Legendaarinen Varian Wrynn! Yksi epic, kaksi rarea joista toinen kultainen, ja vain yksi surkea common! Wuu huu!

MM-kisat, pyh, suurturnajaiset ovat suurinta urheilujuhlaa!

Maailmassa on kahdenlaisia ihmisiä: niitä jotka pelaavat Hearthstonea ja niitä jotka eivät pelaa. Jälkimmäisten tiedoksi: Hearthstone on Blizzardin ilmaiseksi pelattava korttipeli, jonka saa niin puhelimeen, täppäriin kuin tietsikalle.
Kaksi Blizzardin mytologiasta poimittua pelihahmoa latoo kentälle hirviötä ja loitsuja. Hiparit nollassa on kuolema pollassa. Hearthstonen vahvuus on, että sitä voi pelailla kuin mobiilipeliä, sillä yhdessä matsissa ei kauan nokka tuhise. Mutta alaleuan roikotuksen asemasta se tarjoaa monipuolista älyllistä stimulointia, aina pakkojen rakennuksesta itse peliin.
Ja kun pelin on tehnyt Blizzard, niin tyhmää ihmistä ei ole syntynytkään jota peli ei osaisi opettaa edes jollain tasolla pelaamaan.

Terveisiä unelmien kuilusta 

Taistelin kaksi vuotta Hearthstonea vastaan, vaikka olin melkein satavarma, että pidän siitä ja paljon. Miksi? Siksi, että olen pelannut Magic The Gatheringia niin pahvikorteilla kuin online-versiona. Tiedän, että kun revin lisäkorttipakkaa auki, dopamiinia läikähtelee jo sieraimistanikin.
Mielihyvähormonirauhaseni saivat taas töitä, kun heikkona hetkenä viime keväänä asensin Heartstonen koneelleni. Ja täppäriini. Ja puhelimeeni. 
En pelännyt turhaan. Blizzard on kivasti sieventänyt Magic The Gatheringista ihan oman tuntuisen keräilykorttipelinsä. Joka vuorolla karttuva manatili, jonka saldon mukaan ötöt ja loitsut heitetään, on oikeastaan tosi toimiva muutos. Magicissa myös mana revittiin pakasta, ja usein tuntui että tuli manaa muttei mitään mihin sitä käyttää, ja päinvastoin. 
Kortteja voi ostaa voittokullalla, jota saa matseista ja päivittäisistä tehtävistä. Tai rahalla. Lonkalta arvioisin käyttäneeni peliin tähän mennessä ainakin sata euroa, ehkä vähän enemmänkin. 
Jokaisessa lisäpakassa eli buusterissa on viisi korttia, joista ainakin yksi on aina rare, siis harvinainen. Tuurilla sieltä voi löytyä epic-kortti, tai jopa pääpalkinto, tosi harvinainen legendary-kortti.
Pian peruskama oli kerätty, harvinaisuuksien metsästyksessä ei enää ollut järkeä. Kympillä sai seitsemän buusteria eli 35 korttia. Kun sain noin viisi uutta korttia, ajoin Visan takaisin talliin. Vaikka ylimääräiset kortit voikin muuttaa taikapölyksi (peruskortista saa 10) jolla voi ostaa juuri haluamansa kortin, niin epic-kortit maksavat 400 ja leggarit 1600. Tee matikka kannattaako.

Turnajaiset, luottorajan surmajaiset

En ole ainoa, ja juuri siksi uusi Grand Tournament lisää peliin 132 uutta korttia. Asiantuntijoideni mukaan uusi ihan must-dekki on Dragonpriest, äkkiä siis netistä katsomaan miten tämä optimipakka kasataan!
Itse en ole luntannut ensimmäistäkään nettidekkiä. Pelaan kökköpakoillani puhtaasti huvikseni, en saadakseni onnistumisen tunteita toisten ihmisten taitojen hedelmistä. Jos oikeasti tarvitsen pakka-apua, poikani on Hearthstonessa melkoinen sademies.
Suurturnajaisten ideologinen ulottuvuus on yritys kannustaa pelaajat käyttämään enemmän heropoweria, eli pelihahmonsa erikoiskykyä. Merkittävin pelimekaaninen uudistus onkin korttiominaisuus inspire, joka aktivoituu kun käyttää heropoweria. Lisäksi monet kortit houkuttelivat hepparin käyttöön laskemalla käyttökerran hintaa tai lisäämällä käyttökertoja.
Maagi, jolla oli täydet 10 manaa ja joka räiski inhaa Fireblastiaan yhdellä manalla, kiitos Maiden of The Laken, ja rajattomilla käyttökerroilla kiitos Coldarra Draken, ärsytti minua enemmän kuin maget yleensä, mikä on saavutus.
Toinen selkeä uutuus on kikkelinmittausmekaniikka.  Esimerkiksi Tuskarr Jousterin sotahuutona vastustajan pakasta vedetään satunnainen minion. Jos sen attack on vähemmän kuin Jousterini 7, Tuskarr Jouster palauttaa minulle seitsemän hiparia. Vastaavaan mittausmekaanisia kortteja on muitakin.
 Arvosanaan riittävän pelikokemuksen vielä puuttuessa pyysin Hearthstone-konsultiltani (tunnetaan myös Dark Souls -personal trainerina) analyysin Grand Tournamentista: ”Inspiresta tuskin tulee kovin suosittua ja suurin osa korteista tuntuu turhilta.” 
Ehkä näin, mutta ainakin ne ovat uusia. Visa, vingu kuin sika!

 

Hearthstone: Grand Tournament

Moninpeli: 2
Muuta: nettiyhteys pakollinen
Testattu: Windows 7, iPad, iPhone
Ikäraja: 7PC, Mac, iPad, iPhone, Android
Blizzard
eu.battle.net/hearthstone/
Minimi: Pentium D tai Athlon X2, 2 Gt RAM, GeForce 6800 tai Radeon X1600 Pro
Suositus: Dual Core/4 Gt RAM, GeForce 8800 GT tai Radeon HD 4850