Kaikkien aikojen lätkämanageripeli teki paluun

EHM_EA_tactics_1427370056

Eastside Hockey Manager -jääkiekkomanageripelistä julkaistiin torstaina tuore versio Steamin Early Access -ohjelmassa. EHM-sarja ehdittiin jo virallisesti haudata vuonna 2007, koska myyntimäärät eivät riittäneet kaupalliseen toimintaan. Digitaalisen pelimyynnin myötä tilanne on nykyään toinen.

"Kaikki EHM-tekijät ovat edelleen Sports Interactivella ja osa heistä muokkasi peliä epävirallisesti voidakseen itse pelata. Kun Risto Remes alkoi lisätä uusia ominaisuuksia mukaan, aloimme pohtia, että sarja pitäisi saada takaisin. Toivottavasti EHM menestyy Steamissa, jotta saamme kehitettyä pelistä isomman ja paremman kuin koskaan", kertoo studiojohtaja Miles Jacobson.

Vaikka Early Access -versio perustuu muokattuun EHM-koodiin, kehitystyö on massiivista. Esimerkiksi koko pelin pohjana pyörivä tietokanta on kirjoitettu uusiksi.

"Mukana on muun muassa uusi pelaajakehitysmalli, joka perustuu pelaajien Football Manager -tyyliseen roolitukseen, pelissä voi seurata haluamiensa liigojen tulospäivityksiä ja 2D-ottelulähetykset voi zoomata koko ruudulle", Risto Remes listaa eroja aikaisempaan.

Eastside Hockey Managerissa hyöritään jääkiekkojoukkueen pomona, jonka vastuulla ovat pelaajasiirrot, -sopimukset, ketjut ja taktiikat. Taktiikat voi päättää koko joukkueen tasolla, ketjuittain tai yksittäisi pelaajia ohjeistamalla. Peli alkaa kaudesta 2014. Mukana ovat esimerkiksi NHL:n nykyiset palkkakattosäännöt, mutta joukkueiden tai pelaajien nimet eivät ole oikeita. Pelaajat pystyvät muokkaamaan peliin omia tietokantojaan.

"Tarkoituksenani on kehittää realistisia manageripelejä, joissa riittää hupia ja immersiota. Eniten kehitystä lajityypissä vaatii tekoäly. Manageripeleissä pelaajat käyttävät aikaa optimoidakseen taktiikoitaan, joten tekoälyn pitää pystyä vastaamaan haasteeseen", Remes kuvaa manageripelien suurimman ongelman.

Risto Remes työstää parhaillaan EHM Early Access -versiota Sports Interactivella, mutta osallistuu myös Football Manager -sarjan tekemiseen. Eastside Hockey Manager alkoi Remeksen freeware-projektina, josta tuli päivätyö harrastuksen muuttuessa NHL Eastside Hockey Manager -sarjaksi. Sarjan edellinen osa ilmestyi vuonna 2006.

Varsinaista julkaisupäivää, jolloin Eastside Hockey Manager on "valmis", ei vielä ilmoitettu. Peli löytyy Steamissa täältä.

[caption id="attachment_19604" align="alignnone" width="640"]Pelintekijä Risto Remes ei hymyile turhaan. Kuvaaja: Okwaeze Otusi Pelintekijä Risto Remes ei hymyile turhaan. Kuvaaja: Okwaeze Otusi[/caption]