Kirjailija Kuorikoski on taas uuden klassikon kimpussa

juhokuorikoski2

Toimittaja, palkittu tietokirjailija ja Pelit-lehden vakituinen avustaja, Juho Kuorikoski, suunnittelee kolmatta peliaiheista tietokirjaansa: X-COM: Tietokonepelien klassikot. Kirjan pitäisi ilmestyä syksyllä 2016 ja se käsittelee XCOM-sarjaa kokonaisuudessaan.

Juho Kuorikoski hakee parhaillaan projektille rahoitusta Mesenaatin joukkorahoitussivulla ja kutsuu esittelyvideossaan UFO: Enemy Unknown -klassikkoa vain yhdeksi kaikkien aikojen parhaista peleistä.

"Perustan väitteeni Pelit.fi-äänestyksiin, jossa UFO häviää jatkuvasti Deus Exälle", Kuorikoski perustelee.

xcomhistoriikki

 

Taktiikkaa, strategiaa, roolipelielementtejä ja emergenttiä tarinankerrontaa yhdistävä UFO loi pohjan sarjalle, jonka tarinankaari ulottuu 90-luvulta nykyaikaan. Ensimmäinen UFO ilmestyi 1994, mutta sarjan tuorein versio XCOM 2 ilmestyy helmikuussa. Tiukasta aiherajauksesta huolimatta Kuorikoski luottaa, että kiinnostavaa kerrottavaa XCOM-peleistä, -pelinteosta ja -tekijöistä riittää.

"Pyrin etenemään aiheen ja materiaalin mukaan. Tarkoituksena on viedä tarinaa eteenpäin tekijöiden äänellä ja haastattelujen kautta. Paljon riippuu siitä, keitä kaikkia saan mukaan. Tärkeimpänä mukana on jo nyt Julian Gollop eli alkuperäisen UFO: Enemy Unknown -kehittäjä. Toinen seikka, mistä olen todella tyytyväinen, on puhdas onnenkantamoinen. Tavoitin UFO:n alkuperäisen kansigraafikon ja sain alkuperäisen kansikuvan oikeudet kirjan kanneksi."

Osa UFO:n legendaarisesta maineesta perustuu siihen, että jatko-osat eivät koskaan yltäneet ensimmäisen osan tasolle. Myös Gollop pitää UFO:a parhaana pelinään.

"Yllättävän hyvin tekijät ovat lähteneet mukaan asetelmasta huolimatta. Sain kirjaan mukaan muun muassa XCOM: Enforcerin tuottajan, vaikka hänkin tietää pelinsä esiintyvän historiikissa esimerkkinä epäonnistumisesta. Enforcer oli köpöinen kolmannen persoonan räiskintäputkiryllistys, johon ryöstettiin Alliancesta materiaalia ja tehtiin kasaan muutamassa kuukaudessa", Kuorikoski kertoo.

X-COM: Tietokonepelien klassikot -kirja hakee tukea yhteisörahoituspalvelu Mesenaatissa eli täällä. Kampanjan minimitavoitteena on 5 000 euroa, jolla on tarkoitus kuitata kirjan tuotantokustannukset. Kuorikoski sai X-COM-historiikkia varten 7 000 euroa apurahaa Suomen tietokirjailijoilta. Kuorikoskella on takanaan mesenaatissa jo kaksi onnistunutta kirjaprojektia: Sinivalkoinen pelikirja ja Seikkailupelien historia.

Juho Kuorikoski on Pelit-lehden vakituinen avustaja. Kuorikosken Sinivalkoinen pelikirja -historiikki palkittiin Finnish Game Awardsissa Power Player of the Year -palkinnolla vuonna 2015.