Legendaarinen Star Control 2 saa jatko-osan

Maailma kohahti viikon suurimman odotusuutisen äärellä: Star Control 2 saa jatkoa! Tulokkaan vanhemmiksi ilmoittautuivat Fred Ford ja Paul Reiche III blogissaan, joka löytyy täältä. Kaksikko oli mukana tekemässä myös kahta ensimmäistä Star Control -peliä 90-luvun alussa.

Star Control 2 vei avaruusmatkalle värikkääseen universumiin. Pelissä seikkailuelementit yhdistyvät arcadehenkiseen taisteluun, jossa hyvä pilotti pystyy pudottamaan tekniikaltaan paremman aluksen. Tekijät sanovat jatkavansa siitä, mihin 25 vuotta sitten jäätiin, joten luvassa on monivalintakeskustelua, avaruustaistelua ja pulp-henkistä scifiä. 

Tekijänoikeussyistä johtuen pelin nimi on Ghosts of the Precursors. Star Control -nimen nimittäin omistaa nykyään Stardock, joka osti oikeudet Atarin konkurssipesästä kesällä 2013. Firma on tekemässä omaa Star Control -peliä, jonka olisi määrä ilmestyä 2017/2018. 

Ford ja Reiche ovat työskennelleet perustamassaan Toys for Bob -pelifirmassa, joka on viime vuosina tehnyt Skylanders-pelisarjaa. Ghosts of the Precursors -pelille ei ole vielä virallista ilmestymispäivää eikä julkaisualustaa. 

Jos aito aikalaiskuvaus kiinnostaa, niin Pelit-brändi arvosteli Star Control 2:n noin 25 vuotta sitten.