LittleBigPlanet (PSP)

PS3:n maskotiksi nousi kankaasta ommeltu Säkkipoika, joten uusi tekijätiimi yrittää kutistaa LittleBigPlanet-tasoloikkalelun taskukokoon. Pompintaan ja luomistyöhön keskittyvä koikkaloikka kääntyi yllättävän uskollisesti pikkuruudulle, mutta muunnos on kaukana kivuttomasta.

Taskuporttaus yllättää laajuudellaan, sillä peli näyttää ja tuntuu tehokonsolipeliltä. Kompromisseihin ei ole turvauduttu, sillä ladattava sisältö ja pelin pomppumassasta erottava kenttäeditorikin ovat mukana. Puuttuva moninpeli on näkyvin ero isoveljeen. Koko roska on kaiken lisäksi suomennettu, vaikka zencafemaiset sananparret alkavat nopeasti nyppiä.

Astetta suurempia ongelmia aiheuttaa onneton ohjaus ja todella ankea tasosuunnittelu. Sackboy on liikkeissään nimensä veroinen säkki, sillä laiskojen kontrollien takia ohjaus on todella epätarkkaa. Pelaaminen edellyttää laamamaista rauhallisuutta, koska uusintayrityksiä kertyy enemmän kuin normihermot kestävät.

Tasot pullistelevat pieniä ärsyttävyyksiä kuten halpamaisia äkkikuolema-ansapaikkoja. Onneksi tarkistuspisteitä löytyy tiuhaan, ja elämiä on loputtomasti. Jos tasot pitäisi aloittaa joka kuoleman jälkeen alusta, taskupleikkarini nukkuisi nyt kalojen kanssa. Pitkittämisestä huolimatta yksinpeli on ohi jo kahdessa illassa, vaikka teoriassa tasoeditorilla ja muiden tekemillä ekstrakentillä pärjää lähes loputtomiin.

Taskuplanetaariolla ei pomppupelinä ole mitään asiaa loikkavaltakunnan kuningassaliin, mutta toimiva editori päästää Säkkipojan kumppaneineen sentään tuulikaappiin asti. Toivottavasti ongelmat ovat vain käännöksen kasvukipuja ja jatko-osassa säkit laskeutuvat.

79

Lisää aiheesta