Vector TD (PSP, PS3, PC)

Viehättävän kuivakkaalla viivagrafiikalla piirretty Vector TD on tiukasti asiassa pysyvä tornipuolustuksen peruskurssi, sillä siinä ei ole mitään ylimääräistä: tarina, tutoriaalit, palkinnot ja enkkalistat ovat nynnyille.

Neliöihin jaetulla ruudulla kiemurtelee kulmikas reitti, jota pitkin erilaiset vectoidiaallot pyrkivät maaliin. Jos vectoidi saavuttaa maalin, yksi 20 elämästä menetetään ja muukalainen lähtee uudelle kierrokselle. Vectoidien vyöry pysäytetään 11 erilaisella tykillä, jotka jakautuvat neljään eri luokkaan. Vihreät laserit purevat tehokkaasti vihreisiin vectoideihin ja huonosti punaisiin. Jokaisella tykillä on omat vahvuudet, heikkoudet ja peräti kymmenen päivitystasoa.

Jo kaksi aloittelijatason karttaa menivät toistuvasti mönkään ennen kuin älysin, että Vector TD on yhtä paljon finanssipolitiikkaa kuin tykkirumbaa. Pelkät tappopalkkiot eivät millään riitä, joten menestyvä puolustus elää koroilla. Aina kun uusi aalto lähtee matkaan, talletetuista rahoista maksetaan korkoa ja joka viidennen aallon jälkeen irtoava bonus kannattaa sijoittaa aseboostien tai lisäelämien sijaan koron nostoon. Viimeiset kentät vaativat todella tarkkaa budjettia ja tykkien sijoittelua.

Vector TD kuuluu PSP:n Minis-sarjaan, joten taskukoneella tarkka viivagrafiikka näyttää PS3:lla suttuiselta. Ikioma Full HD -painos PS3:lle olisi ollut näkemisen arvoinen. Vector TD on joka tapauksessa mielenkiintoinen lisäys Pleikkarin laadukkaaseen tornipuolustusarsenaaliin. Tosin tornipuolustus perustuu samannimiseen ilmaiseen Flash-peliin.

83

Lisää aiheesta